Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slzy adepta na žltý dres. Ubolený Pinot odstúpil z Tour

Smolný koniec na Tour de France zažil jeden z ašpirantov na celkové prvenstvo Thibaut Pinot.

26.07.2019 15:39
debata

V 10. etape francúzsky cyklista nabral stratu kvôli roztrhnutiu pelotónu, o ktoré sa v bočnom vetre postaral útok tímu Deceuninck-Quick Step.

Postupne sa však prepracovával späť a po triumfe na bájnom Tourmalete a úspešnom útoku v nasledujúcej pyrenejskej etape ho mnohí pasovali na hlavného favorita pretekov. Dnes však kvôli natiahnutému svalu v nohe Pinot musel Tour vzdať.

„Po Pyrenejach som si myslel, že mám na to zvíťaziť. Lenže človek nikdy nevie, čo sa stane,“ povedal doteraz priebežne piaty Pinot v slzách potom, čo zhruba po 40 kilometroch 19. etapy zosadol z bicykla a nastúpil do sprievodného vozidla.

Predčasne ukončená 19. etapa Tour de France Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Ťažké mechanizmy na neprejazdnej trati vedúcej...

„Nejaký čas bude trvať, než sa dám do poriadku, ale to je Tour,“ dodal.

Pinot si natiahol sval počas štvrtkovej náročnej horské etapy a dnes mu nepomohlo ani opakované ošetrovanie, kvôli ktorému nabral veľkú stratu na čelo.

„Včerajšiu etapu dokončil vo veľkých bolestiach a dnes sa jeho stav nezlepšil,“ uviedli zástupca stajne Groupama-FDJ, za ktorú dvadsaťdeväťročný Pinot preteká.

Smolné chvíle Pinot prežil aj počas vlaňajšieho Gira d'Italia, kde kvôli vyčerpaniu a zápalu pľúc odstúpil pred záverečnou etapou, pred ktorou sa z tretieho miesta prepadol priebežným poradím hlboko dole. Jeho najlepším výsledkom v pretekoch „veľkej trojky“ tak zostáva tretia priečka z Tour v roku 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Thibaut Pinot #Tour de France 2019