Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan priznal obavy: Možno sa tento rok do Paríža nedostanem

Slovenský cyklista Peter Sagan v 17. etape tohtoročnej Tour de France o víťazstvo nebojoval. Nepodarilo sa mu dostať do 33-členného úniku, ktorému neaktívny pelotón umožnil bojovať o víťazstvo.

24.07.2019 19:52
Peter Sagan Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil v 5. etape Tour de France 2019.
debata (53)

Žilinský rodák síce nepotvrdil rolu jedného z favoritov etapy, ale aspoň ušetril sily pred troma náročnými alpskými skúškami. V cieli ho napokon klasifikovali na 131. mieste, jeho 85-bodový náskok v súťaži o zelený dres zostal nezmenený.

„Dnes bolo na začiatku horúco, potom teplota klesla o dvadsať stupňov a potom zase stúpla na 33. Čo sa týka zeleného dresu, dôležité je prísť do Paríža,“ vravel Sagan do kamier Eurosportu.

Dôležité časové limity

Od štvrtka do soboty sa bude koncentrovať iba na to, aby náročné etapy zvládol v časovom limite.

„Nasledujúce tri dni sú veľmi ťažké. Zajtra je to 180 kilometrov hore – dole, ďalšia etapa je šialená. Pokúsim sa však dať zo seba to najlepšie,“ povedal.

Ak prežije Alpy, v nedeľu ho v Paríži čaká rekordný siedmy zelený dres. Sagan priznal, že tento rok môže mať problémy:

„Môže to byť prvýkrát, čo budem mať problémy prísť do Paríža. Uvidíme, ako na to budú ostatní špurtéri. Ak sa tam dostanem, urobím všetko pre výhru v Paríži.“

Bude držať palce Buchmannovi

Majiteľ 113. profesio­nálnych víťazstiev je tímový hráč a vo zvyšnom priebehu Tour bude držať palce svojim kolegom zo stajne Bora-Hansgrohe bojujúcim v celkovom poradí.

„Tretí týždeň je náročný, no verím a dúfam, že to Emanuel Buchmann dobre zvládne. Prajem mu veľa energie, aby zostal vpredu celkového poradia a možno sa ešte priblížil k vyšším priečkam,“ dodal slovenský cyklista.

Buchmannovi patrí štyri etapy pred záverom priebežné šieste miesto. Na vedúceho Juliana Alaphilippa stráca 134 sekúnd, od pódia ho delí len 27 sekúnd.

Ak nedôjde k predčasnému odstúpeniu z pretekov, tak Sagan bude mať ešte jednu šancu na zisk etapového víťazstva. Finišovať sa bude tradične na Elyzejských poliach v Paríži, kde už dvakrát skončil na druhej priečke.

Pri jeho premiére v roku 2012 ho zdolal Brit Mark Cavendish a o štyri roky neskôr nestačil na Nemca Andrého Greipela. Vlani bol v Paríži menoslov elitných šprintérov značne okresaný, v tomto roku zatiaľ z nich predčasne neskončil nikto.

TV Pravda: Pozrite si videopreview 18. etapy Tour de France 2019 s Lukášom Tim­kom

Video
53 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Tour de France 2019