Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozzúrený Sagan: Načo platíme odbory, keď nás nechránia

Jazdci v pelotóne Tour de France 2019 sa boria s náročnými poveternostnými podmienkami. Počas utorkovej etapy v okolí mesta Nimes, ktoré leží na juhu krajiny, vystúpili teploty na hranicu 40 stupňov Celzia.

23.07.2019 21:08
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan počas 15. etapy Tour de France. V boji o zelený dres má už takmer 100-bodový náskok.
debata (62)

Viacerí cyklisti sa sťažovali na horúčavy už predtým, ale nahlas vystúpil jediný – Peter Sagan. Počas etapy bolo vidieť jazdcov s ľadom na helmách či pod dresmi.

Trojnásobný majster sveta, ktorý má na dosah zisk rekordného siedmeho zeleného dresu, vyzval k akcii Asociáciu profesionálnych cyklistov (Cyclistes Professionnels Associés), ktorá slúži ako cyklistické odbory.

Šestnástu etapu, ktorá mala rovinatý profil, vyhral v hromadnom dojazde Caleb Ewan. Sagan špurtoval na štvrtom mieste.

„Mal som jeden plný bidon s vodou, potom ďalší, ďalší a ďalší. Bolo to bláznivé,“ uviedol Sagan, ktorý naznačil, že jazdci by v takýchto podmienkach nemali súťažiť.

16. etapa Tour de France Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Dramatický záver 16. etapy Tour de France.

„Dalo sa to ešte zniesť, keďže sme išli po rovine a vo väčšej rýchlosti vás aspoň ovieva vietor. Ale od štvrtka sme v Alpách a tam to bude neľudské. Odbory by mali niečo urobiť. Neviem, načo ich platíme, keď nás nechránia,“ vravel kriticky Sagan.

Do konca 106. ročníka Tour de France zostáva ešte päť etáp – jedna kopcovitá, tri horské a na záver slávnostný dojazd do Paríža.

TV Pravda: Videopreview 17. etapy Tour de France s Lukášom Timkom

Video
62 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Tour de France 2019