Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión zavrel ústa pochybovačom

Prvá vážnejšia horská skúška na tohtoročnej Tour de France toho veľa neodkryla, ale niečo predsa len napovedala. Fanúšikovia lanského víťaza Gerrainta Thomasa sa nemusia obávať. Je vo forme.

12.07.2019 22:00
Geraint Thomas Foto: ,
Brit Geraint Thomas (vpravo) sa bude snažiť získať žltý dres.
debata

Stačilo posledných 300 metrov štvrtkovej etapy, ktorá sa končila na Planine krásnych dievčat, aby skusený Walesan všetkým, ktorí mu neverili, vytrel zrak. Tam, kde ostatní už ledva točili pedálmi, on vstal zo sedla a spolufavoritom na niekoľko desiatok metrov unikol.

„Nemal som o sebe žiadne pochybnosti. Ale toto je odpoveď všetkým, ktorí ich mali. Aj predtým som bol pokojný, žil som vo svojej vlastnej bubline, bavil som sa s manželkou cez telefón o našom psovi, dome, o čomkoľvek,“ priznal 33-ročný rodák z Cardiffu.

Na pretekoch Okolo Švajčiarska spadol a museli ho ošetriť v nemocnici. Jeho tréningový výpadok preto pochopiteľne nahrával tým, ktorí Thomasovi pri obhajobe titulu neverili.

„Tak veľa sa toho tento rok o Thomasovi narozprávalo – že je tlstý, z formy a zranený. Ale on má jednu výnimočne silnú vlastnosť – nič ho nerozhádže. Je jedným z psychicky najsilnejších pretekárov, ktorých poznám. S touto výbavou dokáže vyhrať Tour aj keby bol iba na 90-tich percentách svojich schopností,“ povedal pre televíznu stanicu Eurosport bývalý víťaz Tour Bradley Wiggins.

Jeho Ineos ho – čo by šampióna z Tour de France 2018 – neprotežuje. Naopak, na rovnakú štartovaciu čiaru postavil aj kolumbijského mladíka Egana Bernala, ktorý vlani vo Francúzsku zažiaril. O internom súboji v britskom tíme sa však zatiaľ nahlas nehovorí.

„Štvrtková etapa postavenie našich dvoch lídrov nijako nezmenila, stále sú si rovní,“ odkázal športový riaditeľ Nicolas Portal.

Thomas v nej však potvrdil, že aj tento rok na to má. „Väčšina rozhodujúcich dní aj tak príde až od 12. etapy. Počnúc časovkou v Pau bude každý deň veľký,“ dodal cyklista.

debata chyba
Viac na túto tému: #Geraint Thomas #Tour de France 2019