Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kričal ako o život. Emotívny otec Sagan pobavil hviezdneho syna

Mimoriadne emotívne prežíval otec Petra Sagana Ľubomír jeho víťazstvo v 5. etape na Tour de France.

11.07.2019 09:56
debata
Peter Sagan zvíťazil v 5. etape Tour de France Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil v 5....

Neďaleko cieľového priestoru v Colmare vyskočil zo stoličky, kričal, mával rukami a naplno nechal voľnosť emóciám.

Keď si to víťaz etapy neskôr pozrel na videu, pousmial sa. „Ešte som ho takto nevidel, je to prvýkrát, čo sa takto odviazal,“ uviedol Peter Sagan reportérke na videu na oficiálnom twitterovom konte Tour de France.

Pre RTVS neskôr priznal, že si veľmi váži stredajšie víťazstvo s poradovým číslom 12 v kariére na Tour de France, a to najmä preto, že ho otec mohol vidieť naživo. „Otec práve dnes ide domov, aj preto som rád, že som zvíťazil,“ uviedol 29-ročný líder bodovacej súťaže.

„To víťazstvo mi sľúbil. A keď sa taký sľub dodrží, potom to nemá chybu,“ reagoval Ľubomír Sagan pre RTVS. Líder tímu Bora-Hansgrohe dostal aj otázku, či už vníma jeho víťazstvá aj syn Marlon, ktorý bude mať v októbri dva roky. „Je ešte príliš malý. Nechcem ho tlačiť do toho, aby sa na mňa pozeral,“ odvetil P. Sagan.

VIDEO: Pozrite si radosť Saganovho otca

Peter Sagan sa o víťazstve v etape na tohtoročnej Tour de France usiloval od úvodných metrov 1. etapy v Bruseli. Vyšlo mu to v piaty deň takpovediac na štvrtý pokus (medzitým bola aj tímová časovka).

Do ďalších etáp teda môže ísť pokojnejšie on ako aj celý tím Bora-Hansgrohe, ktorý má na francúzskych cestách aj iné ciele ako len podpora Sagana v rovinatých a mierne zvlnených etapách. „Celý tím je teraz spokojný, uvoľnila sa atmosféra. Som rád, že sa podarilo etapové víťazstvo,“ priznal trojnásobný majster sveta.

Reportérka z twitteru si neodpustila ani rozjarenú otázku, či po triumfe v 5. etape bude nasledovať nočná zábava? Dostala primeranú odpoveď. „Áno, budeme oslavovať do piatej rána. A potom mám etapu a po nej môžem ísť rovno domov.“

Sagan je pred štvrtkovým pokračovaním Tour de France v kopcoch lídrom bodovacej súťaže, v ktorej má náskok 47 bodov pred Austrálčanom Michaelom Matthewsom. V celkovej klasifikácii patrí slovenskému jazdcovi tímu Bora-Hansgrohe deviata priečka s odstupom 50 sekúnd na lídra Juliana Alaphilippa.

TV Pravda: Pozrite si videopreview 6. etapy TdF 2019 s Lukášom Timkom
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Sagan #Tour de France 2019