Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Perichon mal šťastie. Organizátori zabránili fatálnym následkom nehody

Mal šťastie v nešťastí. Podobná nehoda by v nedávnej minulosti mala omnoho serióznejšie následky. Francúzsky jazdec tímu Cofidis Pierre-Luc Perichon môže ďakovať organizátorom.

10.07.2019 09:28
debata

Perichon sa viezol uprostred balíka v utorňajšej 4. etape Tour. Pelotón sa blížil k úseku s betónovými ostrovčekmi, na ktoré predom upozorňoval usporiadateľ mávaním žltou zástavou a pískaním.

Pelotón sa rozdelil na dve polovice a ostrovček obišiel v zástupe z ľavej i pravej strany. Perichon však pred druhým nebezpečenstvom opustil ľavý pruh a zaradil sa do stredu. Pred druhým ostrovčekom už nestihol uhnúť.

Nasledoval tvrdý náraz. Perichona vyhodil do vzduchu, no vyviazol bez zlomenín či iných vážnejších zranení. Zachránil ho nafúknutý airbag, ktorý pred ostrovček umiestnili usporiadatelia. Perichon finišoval so 46-sekundovou stratou na Eliu Vivianiho.

Na nasledujúcom videu si môžete pozrieť demonštráciu funkčnosti bezpečnostného airbagu. Perichona zachránil od vážneho zranenia.

Video je z prilby tímového kolegu Natnaela Berhana, ktorý spadol po kolízii s bicyklom Perichona, no taktiež prišiel do cieľa 4. etapy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Tour de France 2019 #Pierre-Luc Perichon