Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výkrik v autobuse? Som rád, že Peter bol sklamaný, vraví Saganov tréner

Peter Sagan si po vstupe do autobusu svojho tímu Bora-Hansgrohe nahlas zakričal. Ventiloval svoj hnev a frustráciu po tom, ako mu mimoriadne tesne ušlo prvenstvo a žltý dres pre lídra Tour de France.

06.07.2019 21:04
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v tímovom autobuse ešte pred štartom Tour.
debata (5)

O jeho reakcii v cieli píše portál Cyclingnews.com.

Sagan vykročil za bojmi o rekordný siedmy zelený dres druhým miestom, keď ho v napínavom finiši zdolal len Mike Teunissen. Holandský cyklista, niekdajší majster sveta v cyklokrose do 23 rokov, dosiahol životný úspech a potvrdil skvelú formu. V uplynulých dvoch mesiacoch dosiahol celkové prvenstvá na etapových pretekoch Štyri dni Dunkerque a ZLM Tour.

Vďaka nečakanému triumfu si oblečie žltý dres ako prvý Holanďan po 30 rokoch. Pri vyrovnanom skóre v bodovacej súťaži odštartuje v nedeľňajšej tímovej časovke v zelenom Sagan, ktorý zaznamenal dvadsiaty druhýkrát druhú pozíciu na Tour, čím slovenská hviezda vyrovnala rekord Erika Zabela.

„Čo mám robiť?“ reagoval Sagan na poznámku, že prehral len o niekoľko centimetrov.

Úvodná etapa Tour de France v Bruseli Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Tuhý boj v záver úvodnej etapy medzi Petrom...

„Som veľmi šťastný, vyhral som šprintérsku prémiu a skončil som druhý v etape, s Teunissenom je to na body vyrovnané 50:50. Túto etapu môžem vnímať pozitívne. Mohlo sa to skončiť inak, ale bol to ťažký špurt. Viacerým šprintérom odišli nohy. Niekto, kto pracoval pre šprintéra videl, že má šancu a šiel po nej. Je to prvý deň, som šťastný, že som nespadol, takže to bola dobrá etapa. Tour sa začala dobre,“ cituje Sagana spomínaný zdroj.

A čo výkrik v autobuse?

„No… Všetko, čo sa stane v autobuse, má zostať v autobuse. Aj keď občas možno nie,“ odpovedal vtipne po chvíli.

V Bore neboli znepokojení Saganovým zriedkavým prejavom frustrácie. Vnímajú ho ako znamenie hladu a odhodlania vyhrať. Tourminátor jednoznačne túžil po žltom drese.

„Som rád, že bol sklamaný,“ povedal Saganov tréner a športový riaditeľ tímu Patxi Vila.

"Je to dobré znamenie. Každý, kto niekedy pretekal, vie, čo cíti pretekár, keď je tak blízko k triumfu a príde oň. Medzi víťazstvom a druhým miestom bolo pár centimetrom. Ak sa pozrieme na pozitíva, vrátane bodov, ktoré sme získali a výkonu tímu, bol to stále dobrý deň.

Myslím si, že Peter je na dobrej ceste a keď bude robiť to, čo spravidla robí, víťazstvá prídu. Takticky a technicky bol blízko k dokonalosti, ale je to pretekanie. Na trati nie sme sami. Chceli sme vyhrať, ale musíme byť šťastní z druhého miesta," dodal Vila.

TV Pravda: Pozrite si videopreview nedeľňajšej 2. etapy TdF 2019 s Lukášom Tim­kom

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Mike Teunissen