Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cavendish bol v nominácii, vyradil ho šéf tímu. Žena rýchlika písala o zbabelcoch

Britský šprintér Mark Cavendish chýba na Tour de France, aj keď športový riaditeľ cyklistického tímu Dimension Data Rolf Aldag ho v nominácii chcel. Šéf juhoafrickej stajne Doug Ryder si ale presadil svoje.

06.07.2019 18:17
Mark Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish.
debata

„Podľa mňa by do našej stratégie (Cavendish) zapadal, ale konečné rozhodnutie je na majiteľovi tímu,“ povedal dnes Aldag novinárom v Bruseli, kde slávne preteky odštartovali.

„V mojej kompetencii je poskladať tím, čo som urobil a Mark v ňom bol. Majiteľ tímu má právo moje rozhodnutie zmeniť, čo sa stalo,“ konštatoval bývalý nemecký cyklista.

Cavendish jazdil Tour pravidelne od roku 2007 a má na konte 30 etapových víťazstiev. Naposledy ale slávil triumf v roku 2016. Tohtoročná absencia ho pripravila o možnosť priblížiť sa k rekordným 34 etapovým prvenstvám belgickej ikony Eddyho Merckxa.

„Mark je legendou týchto pretekov. Aj pre ne je smutné, že tu nie je. Vzali sme to do úvahy a hovorili o tom s organizátormi. Vyberali sme tím podľa trasy a podľa toho, aká náročná tento rok je. Išlo o rozhodnutie tímu,“ tvrdil Ryder.

Neúčasť britskej hviezdy ťažko niesla aj Cavendishova žena Peta. „Pravda sa nakoniec vždy ukáže. Zbabelci sa nemôžu skrývať donekonečna,“ napísala na twitteri.

Cavendish sa po nezaradení do nominácie nechal počuť, že mu to zlomilo srdce. „Po dlhom a zložitom návrate po tom, čo som sa celú vlaňajšiu sezónu snažil pretekať s vírusom Epstein-Barrovej, som trénoval tak, aby som bol v júli na vrchole formy. Mal som pocit, že som na tom výborne,“ uviedol tridsaťštyriročný jazdec.

TV Pravda: Pozrite si videopreview 2. etapy TdF 2019 s Lukášom Tim­kom

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Mark Cavendish