Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne hviezdne maniere. Sagan staval pódium na Tour

Peter Sagan je športová i marketingová osobnosť veľkého významu. Nielen na Slovensku, no i na celom svete. Celebrita, mohli by sme povedať. No hviezdne maniere by ste u charizmatického cyklistu hľadali márne.

04.07.2019 14:02 , aktualizované: 17:35
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan pomohol so stavbou pódia pre 1. etapu Tour de France.
debata

Potvrdzuje to v komunikácii s fanúšikmi i médiami. Zväčša má povznesenú náladu, jeho odpovede nepodliehajú šablóne striktného profesionála. Pridáva humorné prvky navyše, svojou spontánnosťou baví sledovateľov po celom svete.

Neortodoxne reagoval aj počas štvrtkového tréningu jeho tímu Bora–Hansgrohe v Bruseli, kde v sobotu odštartuje najprestížnejšie cyklistické podujatie Tour de France.

O tom, že Saganom nelomcujú hviezdne maniere, sa presvedčili aj usporiadatelia v metropole Belgicka. Sagan sa počas tréningu pristavil pri skupinke, ktorá stavala pódium pre prvú etapu TdF.

Slovák im ochotne podal pomocnú ruku, vzal kladivo do ruky a pribíjal konštrukciu.

„Prosím, sprav to dobre, inak pódium padne,“ žartom upozorňoval Sagana autor videa. Trojnásobný majster sveta sa manuálnej práce neštítil, debatu s najstarším pracovníkom sprevádzal typický Saganov smiech.

Video dokazuje, že Peter je na štart Tour de France naladený veľmi dobre. Na podujatí sa bude pokúšať o zisk rekordného siedmeho zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže.

Predstavil nové dresy

Tím Bora-Hansgrohe vo štvrtok predstavil špeciálnu edíciu dresov, v ktorých budú jeho jazdci pretekať na Tour de France 2019. Z tričiek zmizla čierna farba, nahradila ju biela. Zelená farba na dresoch zostala, jazdci budú naďalej nosiť i čierne šortky.

Pravidlá Medzinárodnej cyklistickej únie umožňujú tímom zmeniť farby raz v priebehu jednej sezóny.

Nasadenie špeciálnych dresov znamená, že séria Petra Sagana v „neštandardnom“ výstroji sa predĺži o ďalšie tri týždne. Od júna 2011 nosil dresy pre majstra Slovenska, respektíve svetového šampióna. Štandardný dres Bory obliekal iba v časovkách alebo na majstrovstvách Slovenska v rokoch, keď nebol majstrom sveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Tour de France 2019