Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganovci vs. ostatní. Kto získa titul národného šampióna?

Pred rokom to bola cyklistická šou jedného muža. Peter Sagan dupol do pedálov a už sa všetci pozerali len na jeho chrbát.

29.06.2019 12:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan na vlaňajšom šampionáte v Plzni.
debata (5)

Po vyše 80-kilometrovej sólovej jazde získal v Plzni šiesty titul majstra Slovenska v pretekoch jednotlivcov (jeden má aj z časovky – 2015). Tituly zbiera od roku 2011 a len v dvoch prípadoch (2016 a 2017) pomáhal k nemu staršiemu bratovi Jurajovi.

Sagan je so svojou aktuálnou formou spokojný a aj s tým, čo dosiahol na pretekoch Okolo Švajčiarska.

„Zvýšil som môj rekord v počte etapových víťazstiev na sedemnásť, získal som už osemkrát dres v bodovacej súťaži a cítim, že moja forma je tam, kde by mala byť. Teraz sa zameriam na majstrovstvá Slovenska a potom, samozrejme, na jeden z hlavných cieľov sezóny – Tour de France,“ vyjadril sa trojnásobný svetový šampión na svojom facebookovom konte.

Saganovci vlani obsadili prvé dve miesta a zdolali aj českú špičku. Aj zajtra budú v Trnave jasnými favoritmi pretekov, ktoré merajú 187 km. Ich štart (12.00) i cieľ (asi o 16.45) bude na Hlbokej ulici v centre mesta, pelotón absolvuje dva vonkajšie a deväť mestských okruhov.

Veľký vonkajší okruh má 64 kilometrov a povedie cez Špačince, Dolné Dubové, Horné Dubové do Dechtíc a cez Kátlovce naspäť. Malý meria 18 km a vedie do Špačiniec a späť.

Peter Sagan pricestuje na preteky priamo do Trnavy dnes podvečer z Francúzska a urobí všetko pre to, aby stihol aj ďalší diel populárnej Detskej tour Petra Sagana, ktorá sa uskutoční v Sade Antona Bernoláka, neďaleko trate, na ktorej budú cyklisti súperiť o medaily.

Je to už šiesty tohtoročný diel populárnej akcie, ktorú organizuje so Saganovou podporou jeho bývalý mládežnícky tréner Peter Zánický.

„Očakávam na štarte asi 600 detí, v tomto roku ich bolo najviac v Žiline, tam sme zaregistrovali sedemsto účastníkov. Najlepších by mal na záver dekorovať aj Peter, ktorý by mal doraziť na podujatie aj s bratom Jurajom,“ potvrdil Zánický. Deti sa môžu prihlasovať ešte dnes ráno na trnavskej radnici až do desiatej hodiny.

Trnava bude žiť tento víkend cyklistikou, pretože dnes sa uskutoční aj charitatívny Bercajgl 2019, z ktorého finančný výťažok poputuje na detské oddelenie Fakultnej nemocnice v Trnave. Registračný poplatok je dobrovoľný.

Zapojiť sa môže ktokoľvek nad 15 rokov a potom prejsť v meste 18 kilometrov. Podmienkou je vlastný bicykel a prilba. Cyklojazda odštartuje o 14.00 na Hlbokej ulici. Trasa povedie do Špačiniec a späť do Trnavy – do cieľa na Hlbokú ulicu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France #Peter Sagan #Trnava #Juraj Sagan