Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dopingová kauza pokračuje. Koren skončil na Gire, podozrivý aj Petacchi

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) suspendovala kvarteto cyklistov za možné porušenie pravidiel v súvislosti s kauzou krvného dopingu.

15.05.2019 12:50
Petacchi Sagan Foto: ,
Zľava: Fabian Cancellara, Peter Sagan a Alessandro Petacchi na Tour de France 2012.
debata

V jej centre figuruje nemecký lekár z Erfurtu Mark Schmidt. Ide o bývalých jazdcov Alessandra Petacchiho z Talianska a Slovinca Boruta Božiča, ako aj aktívnych Kristijana Korena zo Slovinska a Chorváta Kristijana Duraseka.

UCI v stredu potvrdila, že Slovinci a Talian sú podozriví z „použitia zakázaných metód“ v rokoch 2012 až 2013, Chorvát v roku 2017. Ako uviedla agentúra DPA, UCI postupovala na základe informácií od rakúskych a nemeckých vyšetrovacích orgánov.

Koren nemôže pokračovať na prebiehajúcom Gire, Durasek skončil na Okolo Kalifornie.

Petacchi je viacnásobný víťaz etáp na Gire, Tour de France aj Vuelte. V roku 2008 si odpykal 10-mesačný trest za doping, kariéru ukončil v roku 2015. Božič ukončil kariéru v roku 2018.

V kauze, ktorú odštartovala razia na MS v severskom lyžovaní vo februári v rakúskom Seefelde, už figuruje 21 športovcov z 8 krajín.

TV Pravda: V pravidelnej relácii Týždeň v športe sme analyzovali sezónu Petra Sagana s jeho bývalým trénerom Petrom Zánickým.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #UCI #krvný doping