Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ Kalifornie berie do USA aj brata s Baškom. Čaká ho jubilejná účasť

Zatiaľčo zraky väčšiny cyklistických fanúšikov sa počas víkendu budú upierať na štart prvej Grand Tour v sezóne Giro d'Italia, slovenských priaznivcov bude viac zaujímať dianie v USA.

07.05.2019 13:44
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Petra Sagana a jeho kolegov z tímu Bora-Hansgrohe totiž od nedele čaká účasť na pretekoch Okolo Kalifornie.

Trojnásobný majster sveta odštartoval svoju kariéru v profipelotóne v roku 2010 a odvtedy na západnom pobreží USA ani raz nechýbal. Tohtoročná účasť bude pre neho jubilejná desiata v kariére.

Mladší z bratov Saganovcov je rekordérom podujatia, keď za desať rokov tam vyhral 16 etáp a v roku 2015 ovládol aj celkovú klasifikáciu.

Slovenskému šampiónovi budú robiť spoločnosť aj dvaja krajania – jeho starší brat Juraj, ako aj Erik Baška. Zostavu Bory dopĺňajú Oscar Gatto, Felix Grossschartner, Daniel Oss a Max Schachmann.

Zatiaľčo Peter Sagan bude útočiť na triumfy v hromadných dojazdoch, lídrom nemeckej stajne na celkové prvenstvo bude Grossschartner. Dvadsaťpäťročný Rakúšan jazdí tento rok vo výbornej forme.

Pred dvoma týždňami triumfoval na pretekoch Okolo Turecka a stal sa prvým jazdcom Bory, ktorý ovládol viacetapové podujatie v prestížnom seriáli WorldTour.

Bez šancí nebude ani Schachmann. Nemecký univerzál, ktorý posilnil Boru z Quick-Stepu, má za sebou vydarenú sezónu ardenských klasík. Na monumente Liége-Bastogne-Liége bral tretie miesto, na Amstel Gold Race bol piaty.

Preteky Okolo Kalifornie 2019 sa uskutočnia v termíne od 12. do 18. mája.

TV Pravda: V pravidelnej relácii Týždeň v športe sme analyzovali sezónu Petra Sagana s jeho bývalým trénerom Petrom Zánickým.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #Erik Baška #Okolo Kalifornie 2019