Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smola v Portugalsku. Rojčeka delila sekunda od bronzu na ME v zjazde

Výsledkové maximum, takmer bezchybná jazda, no miesto veľmi tesne za pódiom. To bol emočný rozpor Adama Rojčeka v cieli zjazdu ME v portugalskom Pampilhosa da Serra.

07.05.2019 11:00
Adam Rojček Foto:
Adam Rojček.
debata

Úradujúceho majstra Slovenska v horskej cyklistike delila necelá sekunda od bronzovej medaily, ktorú získal Rakúšan David Trummer. Majstrom Európy sa stal Francúz Baptiste Pierron, druhý skončil jeho krajan Benoit Coulanges. Solídne deviate miesto obsadil druhý slovenský zástupca Rastislav Baránek.

Do Portugalska cestovali obaja slovenskí reprezentanti, členovia tímu Kellys Factory, po vydarených pretekoch Svetovového pohára v Maribore. Rojček tam skončil osemnásty a Baránek na 39. mieste. V oboch prípadoch to boli ich výsledkové maximá.

"Veľmi som chcel vybojovať medailu pre Slovensko, aj keď som od piatka dosť bojoval s chorobou. V Portugalsku to bola trať, ktorú ja veľmi nemusím, ale nejdem sa na nič vyhovárať. Moja finálová jazda bola v podstate veľmi dobrá, spravil som iba pár jemných chýb, bez ktorých sa jazda asi ani nezaobíde. Skončil som sekundu pod pódiom, čo trošku zamrzí. Na budúci rok to tam už, dúfajme, aj zacinká,“ cituje Adama Rojčeka oficiálny portál Slovenského zväzu cyklistiky.

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazd #horská cyklistika #Adam Rojček #Rastislav Baránek