Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlani ho milovali, dnes ho nenávidia. Froome zožal hnev fanúšikov

Od utorka je to oficiálne. Počas prológu na podujatí Okolo Romandie debutoval v profipelotóne Tím Ineos, ktorý po príchode nového sponzora nahradil megaúspešný Tím Sky.

01.05.2019 08:55
France Cycling Tour de France Sky Cyklo Foto: ,
Tím Sky na Tour de France 2018.
debata (2)

Zmena generálneho sponzora v poprednej stajni sa nezaobišla bez kontroverzie. Sky minulý rok na Tour de France propagoval kampaň „Pass on Plastic“, ktorá bojovala proti nadmernému používaniu plastových obalov.

Nový sponzor Ineos je najväčší producent petrochemických výrobkov v Európe a jeden z top znečisťovateľov životného prostredia na kontinente.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ahead of his opening time trial at Tour de Romandie @geraintthomas86 shows us the one-off @teamineos kit for the race

Príspevok, ktorý zdieľa Team INEOS (@teamineos),

Froome vyvolal vlnu nevôle svojím vyjadrením v rozhovore pre taliansky denník La Republica. Keď sa ho redaktor pýtal, či nevidí kontrast medzi ekologickou kampaňou oboch firiem, víťaz šiestich pretekov Grand Tour alibisticky odppovedal:

„Neviem, čo si mám o tomto biznise myslieť. Ineos je dôležitý sponzor, vďaka ktorému tím môže súťažiť na najvyššom leveli. Ohľadne znečistenia, globálneho otepľovania a životného prostredia – neviem o tejto problematike dosť, aby som vedel povedať, či svet je v ohrození alebo nie.“

Ineos vlastní najbohatší Brit Jim Ratcliffe, ktorého enviromentálnu politiku kritizujú ochrancovia prírody už dlhší čas.

Ekológovia zo skupiny Frack Free United oznámili, že počas pretekov Tour de Yorkshire, ktoré sa začínajú vo štvrtok v Anglicku, rozdajú medzi divákmi 15 000 papierových masiek s podobizňou Ratcliffa.

TV Pravda: V pravidelnej relácii Týždeň v športe sme analyzovali sezónu Petra Sagana s jeho bývalým trénerom Petrom Zánickým.

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Chris Froome #Tím Sky #Tím Ineos