Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan si musí zvykať na novú situáciu. Je v tieni tímových kolegov

Keď Peter Sagan v roku 2017 začínal svoje pôsobenie v tíme Bora-Hansgrohe, jeho tímoví kolegovia boli pre mnohých len neznámi Nemci a Rakúšania. Lenže časy sa menia.

23.04.2019 07:05 , aktualizované: 21:07
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan na pódiu pred štartom pretekov Okolo Flámska v Antverpách.
debata (15)

Bora už dávno nie je len o Saganovi. Paradoxne v časoch, keď sa slovenská hviezda trápi, dosahujú ďalší jazdci nemeckej stajne výborné výsledky.

Felix Grossschartner počas víkendu skompletizoval svoje víťazné ťaženie na pretekoch Okolo Turecka a stal sa prvým jazdcom Bory, ktorý ovládol viacetapové podujatie v prestížnom seriáli WorldTour.

Výborne mu sekundoval Sam Bennett. Írsky rýchlik v Turecku vybojoval triumf v dvoch etapách a suverénne vyhral bodovaciu súťaž.

Valónsky šíp nevypustí

Zaujal aj Maximilian Schachmann. Letná posila z Quick-Stepu na nedeľňajšej klasike Amstel Gold Race, ktorú Sagan nedokončil, obsadila veľmi solídne piate miesto.

„Nebolo dôležité bojovať o 40. či 50. miesto, takže som odstúpil. Minulý týždeň bol pre mňa veľmi náročný a keď sa pozriete aj na ďalších jazdcov, ktorí išli Paríž-Roubaix, nikto z nich dnes nebol na špici,“ komentoval Sagan svoj nedeľňajšiu snahu v Holandsku.

Nestáva sa často, aby Sagan nedokončil jednorázové preteky a médiá napr. v Belgicku píšu, že práve nedeľňajší Amstel charakterizuje Slovákovu rozpačitú jar.

Najlepšie výsledky dosiahol na monumentoch Miláno-San Remo (4. miesto) a Paríž-Roubaix (5.). Pre niektorých jazdcov by to už tak bola skvelá sezóna, ale nie pre úspešného a konzistentného Sagana.

Tento týždeň má poslednú šancu výsledkovo zachrániť svoju klasikársku jar. V stredu je na programe ďalšia náročná ardénska klasika Valónsky šíp.

Sagan sa teší do USA

Špekulácie, že v stredu štartovať nebude, sa nepotvrdili. Sagan aj v našom online prenose po druhý raz do týchto pretekov zasiahne. V doteraz jedinom štarte v roku 2013 finišoval dvanásty.

V nedeľu sa sezóna jarných klasík skončí monumentom Liège-Bastogne-Liège. Sagan nikdy na týchto pretekoch neštartoval, ale organizátori mierne upravili finiš a ten by mal Slovákovi vyhovovať.

V Bore stále dúfajú, že Saganov moment túto jar ešte len príde. „Išli sme na výhru pre Sagana, ale nepodarilo sa. Môžem vyjadriť spokojnosť s výkonmi a výsledkami našich mladých jazdcov. Tešíme sa na ďalšie preteky a sme si istí, že Saganova forma sa čoskoro vráti späť,“ povedal po Amstel Gold Race športový riaditeľ Bory Enrico Poitschke.

Už aj samotný Sagan sa zrejme teší na koniec klasikáskej sezóny. V máji ho čakajú jeho obľúbené preteky Okolo Kalifornie v slnečnom prostredí západného pobrežia USA.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
15 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe