Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mráz mu prenikal do špiku kostí. Rakúšan sa postaral o historický úspech Bory

Cyklista Felix Grossschartner vyhral preteky Okolo Turecka a postaral sa o prvý rakúsky triumf v etapovom podujatí série WorldTour.

22.04.2019 09:53
debata

Dvadsaťpäťročný člen tímu Bora-Hansgrohe udržal v nedeľňajšom záverečnom dojazde do Istanbulu 19-sekundové vedenie pred Talianom Valeriom Contim, ktoré si vybudoval víťazstvom v sobotňajšej kráľovskej etape.

Posledným víťazom pretekov, ktoré neboli tak kvalitne obsadené ako iné podujatia WorldTour, sa stal Caleb Ewan. Austrálčan vyhral šiestu etapu s dĺžkou 172 km vo špurte a nadviazal na víťazstvo z piatkového štvrtého dielu.

Grossschartner vyhral etapové preteky WorldTour nielen ako prvý Rakúšan, ale aj ako prvý člen tímu Bora-Hansgrohe. Nemecká stajňa má na konte úspechy predovšetkým vďaka víťazstvám svojej slovenskej hviezdy Petera Sagana v jednorazových pretekoch.

„Som veľmi šťastný. Celý týždeň som sa cítil vo forme a tím mi dokonale pomohol. Je to jednoznačne môj najväčší úspech v kariére. Verím, že ma posunie a prídu ďalšie víťazstvá. Čaká má krátky oddych a potom sa presuniem na Okolo Romandie a Okolo Kalifornie,“ povedal Grossscharter.

V sobotu vyhral zasneženú kráľovskú etapu, čo bolo jeho prvé víťazstvo na podujatiach kategórie WorldTour.

Presadil sa v závere 159 kilometrovej etapy z Bursy do Kartepa, čo v preklade znamená Snežná hora. Vzhľadom na to, že vrchol svojmu menu spravil česť, museli etapu o niekoľko kilometrov skrátiť.

Aj tak cyklisti v záverečnom stúpaní v zimnom počasí, hmle a chlade na ceste lemovanej snehom. „Na tento triumf nikdy nezabudnem. Ten mráz mi prenikol do končekov prstov,“ povedal rodák z Welsu v Hornom Rakúsku.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Bora-Hansgrohe #Okolo Turecka #Felix Grossschartner