Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veľa piva a ešte viac vína. Kariéra Saganovho rivala ide ku dnu

Čo sa deje s Marcelom Kittelom? Experti i fanúšikovia si lámu hlavy na slabými výkonmi nemeckej cyklistickej hviezdy.

19.04.2019 11:57
Kittel Sagan Foto: ,
Marcel Kittel a Peter Sagan boli častými súpermi v špurtoch.
debata (3)

Kittel ešte v roku 2017 dosiahol spolu 14 víťazstiev a patril medzi najúspešnejších jazdcov v pelotóne. Doslova žiaril v prvej polovici Tour de France 2017, keď vyhral päť etáp v priebehu jedenástich dní.

Potom však nasledoval prestup z úspešného Quick-Stepu do tímu Kaťuša-Alpecin a nastal zlom. Vlani vyhral Kittel len dve etapy (obe na Tirreno-Adriatico) a ešte horšie je to s ním v aktuálnej sezóne.

Na začiatku februára síce ovládol podujatie Trofeo Palma, ale celkovo to s ním ide dole vodou. Na šprintérskej klasike Scheldeprijs, ktorú predtým počas kariéry päťkrát vyhral, skončil na 99. priečke s veľkou stratou na víťazného Fabia Jakobsena.

Olej do ohňa prilialo tvrdenie bývalého cyklistu Jürgena Van Den Broecka, ktorý aktuálne pracuje ako spolukomentátor belgickej televízie Sporza.

Van Den Broeck uviedol, že podľa zaručeného zdroja sa Kittel v poslednom čase venuje všetkému inému viac ako cyklistike a že „pije veľa piva a ešte viac vína.“

Takto oslavoval Marcel Kittel svoj triumf v 2.... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Tour de France, Marcel Kittel, slovenské vlajky Takto oslavoval Marcel Kittel svoj triumf v 2. etape Tour de France 2017.

Kittelov agent: Je to nonsens

Proti tomuto tvrdeniu sa ohradil Kittelov dlhoročný agent Jörg Werner.

„Je to absolútny nonsens. Odkiaľ to vôbec má? Možno mal najskôr vypočuť Marcela a potom dávať podobné vyhlásenia. Myslím, že sa chce len stať na chvíľu slávnym a dôležitým,“ uviedol Werner a na adresu svojho klienta dodal:

„Marcel je stopercentný profesionál a podľa toho vyzerá aj jeho životný štýl. Pracujeme spolu už dlhý čas. Bol by som prvý, ktorý by zistil, ak by sa dialo niečo také. Áno, prežíva krízu, ale nie je to kvôli jeho postoju k cyklistike.“

Na správy o svojom alkoholizme reagoval aj Kittel.

„Vždy je ľahké kopnúť si do niekoho, kto je na kolenách. Čelím ťažkým momentom v kariére a všetkým, ktorí ma podporujú, veľmi pekne ďakujem. A pre tých, ktorí si robia slávu na môj účet, mám odkaz: užite si minútu vašej slávy,“ napísal Nemec na twitteri.

Kde je pravda, ukáže až čas. Isté však je, že dramatický pokles Kittelovej formy musí súvisieť aj s niečím iným, ako bol jeho prestup z Quick-Stepu do Kaťuše.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Marcel Kittel