Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je rýchlejší ako Sagan, ale na Giro nejde. Bora zožala kritiku

Nie Peter Sagan, ale Sam Bennett je v súčasnosti najrýchlejším cyklistom v tíme Bora-Hansgrohe. Írsky špurtér vyhral v tejto sezóne už šesť etáp, vrátane double v Turecku tento týždeň.

18.04.2019 10:35
Bora Bennett Foto: ,
Sam Bennett na Giro d´Italia 2018 vyhral tri etapy.
debata (2)

Za tri týždne štartuje prvá Grand Tour v sezóne – Giro d'Italia. Bennett tam vlani žiaril. Vyhral tri etapy – vrátane prestížneho záverečného dojazdu do Ríma.

Bora však má s Bennettom tento rok iné plány, špurtérsku hierarchiu mierne pozmenila. Na Gire bude lídrom v hromadných dojazdoch Nemec Pascal Ackermann, na Tour de France tradične Peter Sagan a Bennett si musí počkať na španielsku Vueltu.

Vzhľadom na formu Íra a jeho vlaňajšie výsledky v Taliansku sa ozvali kritické hlasy, že nemecká stajňa mala využiť jeho služby už na Gire. Veľké sklamanie z rozhodnutia stajne vyjadril začiatkom roka aj samotný jazdec.

Bennett ukazuje v tejto sezóne veľký progres. Nevyhráva len špurty, keď v stredu na Okolo Turecka predviedol výborný finiš v klasikárskom závere. Pod dojazde do kopca čelil aj otázkam o Gire.

„Chcel som ísť na Giro i na Tour. Idem na Vueltu… Rešpektujem rozhodnutie tímu. Uchopil som sezónu ako profesionál, vidíte to aj na výsledkoch. Trochu som veril, že aktuálne výsledky možno zmenia rozhodnutie šéfov, nestalo sa,“ posťažoval si novinárom.

No otázku belgickej televízie, či víťazstvá berie ako formu pomsty proti rozhodnutiu tímu nenominovať ho na Giro a Tour, Bennett pokrútil hlavou:

„Zbožňujem vyhrávať pre tento tím. V Bore sú radi, keď vyhrávam. Som hrdý, že môžem za nich jazdiť. Giro je pre mňa uzavretá kapitola tento rok, moje osobné ambície idú stranou.“

Giro d'Italia 2019 štartuje 11. mája v Bologni.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Sam Bennett #Bora-Hansgrohe