Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zákerný útok na Sagana! Pri naháňačke za Bettiolom vraj iba kazil tempo

Bol to aj Peter Sagan, kto sa snažil pár kilometrov pred cieľom pretekov Okolo Flámska niečo vymyslieť, no aj tak schytal kritiku.

09.04.2019 16:08
Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (27)

Belgičan z tímu Jumbo-Visma, Wout van Aert, ktorý na nedeľňajšej monumentálnej klasike patril medzi veľkých favoritov, obvinil slovenského cyklistu, že jeho správanie nedovolilo skupinke pretekárov dobehnúť neskoršieho víťaza – Alberta Bettiola.

Po záverečnom stúpaní na Patterberg sa 20 sekúnd za Bettiolom sformovala silná skupina, ktorá mohla 25-ročného Taliana pokojne dobehnúť. Avšak nespolupracovala a tak cyklista EF Education doviedol svoj únik do víťazného konca.

„Je ťažké zorganizovať takúto skupinu. Je to vlastne stále to isté. Pretekár, ktorý by sa vydal stíhať lídra, by takto obetoval šancu na úspech,“ vyhlásil Van Aert.

Neskôr pre holandskú webovú stránku Wielerflits kritizoval lídra Bory Petra Sagana – podľa neho to bol práve on, kto nespolupracoval.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Niet simpel.nl

Príspevok, ktorý zdieľa Wout van Aert (@woutvanaert),

„V skupine sú vždy ľudia, ktorí sú ochotní spolupracovať, ale potom sú tam aj takí, ako Sagan, ktorí nerobia nič, iba zrazu mohutne akcelerujú. To všetko má za následok stratu konštantného tempa,“ dodal Belgičan.

Van Aert nakoniec aj tak priznal, že aj keby supina Bettiola dobehla, on by nevyhral. „V nohách som už beztak nemal žiadne sily,“ poznamenal.

TV Pravda: O Petrovi Saganovi, o jeho šanciach na klasikách, o dominancii Quick-Stepu a ďalších témach sme sa rozprávali s popredným cykloexpertom Lukášom Timkom

Video
27 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Wout van Aert