Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Časy sa menia. Pred troma rokmi som bol inde, priznáva Sagan

Slávny monument Okolo Flámska patrí medzi obľúbené preteky Petra Sagana. Hoci je to makačka od začiatku až do konca, slovenský šampión si belgické kocky už raz dokázal podmaniť.

08.04.2019 14:31
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan (Bora-Hangrohe) počas tímovej prezentácie v Antverpách pred pretekmi Okolo Flámska.
debata (4)

Stalo sa tak v roku 2016, keď sa na poslednom kopci odpútal od konkurentov a uspel po skvelom sóle. V nedeľu ho napodobnil mladý Talian Alberto Bettiol, ktorý prekvapil všetkých favoritov a svoju snahu dotiahol do víťazného konca.

Sagan na 103. edícii slávnej De Ronde predviedol solídny výkon, ale nebol taký dominantný, ako na predchádzajúcich ročníkoch. Na záverečných stúpaniach na Kwaremont a Paterberg sa trápil, ale pozbieral zvyšky síl a napokon sa udržal v hlavnej skupine 16 prenasledo­vateľov.

TV Pravda: O Petrovi Saganovi, o jeho šanciach na klasikách, o dominancii Quick-Stepu a ďalších témach sme sa rozprávali s popredným cykloexpertom Lukášom Timkom

Video

Tá si to napokon rozdala v špurte o konečné tretie miesto, keďže za Bettiolom sa na druhom mieste umiestnilo ďalšie prekvapenie nedele Dán Kasper Asgreen.

Sagan však svoje 11. miesto vôbec nebral tragicky. „Je divné, že sú tu všetky televízne kamery, a ja som pritom preteky nevyhral,“ privítal s úsmevom novinárov, ktorí sa po pretekoch spolu s fanúšikmi zišli pred tímovým autobusom jeho stajne Bora-Hansgrohe.

„Nemyslím si,“ odpovedal na otázku, či De Ronde videla rovnakého Petra Sagana ako po minulé roky.

Monument Okolo Flámska so Saganovcami Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan so spolujazdcami z Bory-Hangrohe...

„Pred štartom som vravel, že nikdy neviete, ako sa budú preteky vyvíjať. Dnes ste mohli vidieť presný príklad. Bolo to veľmi náročné. Nemal som takú formu, ako napríklad pred troma rokmi. Bettiol využil svoju šancu, veľmi silní boli aj Mathieu Van der Poel či Greg Van Avermaet,“ vravel Sagan a pokračoval:

„Či som sklamaný? Vôbec nie, veď sú to jedny preteky. Napokon – v závere som nechýbal medzi najlepšími. V špurte som urobil menšiu chybičku, ktorá ma stála lepšie umiestnenie.“

Trojnásobný svetový šampión je zatiaľ túto jar bez výhry. Na to, aby to zmenil, mu zostávajú ešte tri klasiky. Už v nedeľu bude obhajovať triumf na Paríž-Roubaix, následne sa predstaví na Amstel Gold Race a v závere mesiaca si prvýkrát v kariére vyskúša Liége-Bastogne-Liége.

„Som si istý, že na ďalších pretekoch to bude z mojej strany lepšie. Dosť som stratil, keď som bol chorý. Avšak cítim, že sa mi forma vracia späť. Teraz si chvíľu oddýchnem a o pár dní začneme rozmýšľať nad Roubaix,“ dodal Sagan.

TV Pravda: O blížiacich sa monumentálnych klasikách a šanciach Petra Sagana na Paríž-Roubaix sme sa pozhovárali so šéfom slovenskej cyklistiky Petrom Privarom

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Okolo Flámska