Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zúrivý Van Avermaet: Nebudem makať, aby ma potom niekto iný predbehol

Sú to preňho najväčše preteky v sezóne, no zatiaľ ich ešte nevyhral. Belgičan Greg van Avermaet patril na Okolo Flámska medzi top favoritov aj v nedeľu.

08.04.2019 09:28
Greg Van Avermaet Foto:
Greg Van Avermaet (CCC Team).
debata (18)

Jeden z najlepších cyklistov planéty sa pokúšal vyhrať aj tentoraz. No jeho pokusy o únik – či už na Paterbergu, alebo aj potom na rovine, zlikvidovala skupina, v ktorej sa nachádzal.

Talian Alberto Bettiol tak mohol vyhrať svoje prvé preteky v živote – a hneď monumentálnu klasiku.

Van Avermaet však po pretekoch naznačil nespokojnosť s vývojom v skupine prenasledovateľov. Vyhlásil, že on tam nebol na to, aby priviedol rýchlych pretekárov k cieľovej páske.

„Bolo to zložité. Ak by som šiel naplno, doviezol by som za sebou veľa šprintérov, ktorí sa počas celého dňa iba viezli,“ vyhlásil namrzený pretekár CCC.

Monument Okolo Flámska so Saganovcami Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan so spolujazdcami z Bory-Hangrohe...

„Udával som tempo v kopcoch, nebolo mojou úlohou pracovať pre iných a nechať ich vyhrať celé preteky,“ poznamenal.

Svoju frustráciu zrejme nemieril na Slováka Petra Sagana. Ten síce tempo na Paterbergu, ani na inom kopci, neudával, na závrečnej – 13-kilometrovej rovine – však naznačil záujem spolupracovať pri stíhaní Bettiola.

Práve Sagan sa v minulosti neraz sťažoval na nechuť spolupracovať pri likvidovaní únikov.

Pre 33-ročného Van Avermaeta to bolo trináste Okolo Flámska. Dvakrát skončil druhý (2014 a 2017), na svoj prvý triumf však stále čaká.

TV Pravda: O Petrovi Saganovi, o jeho šanciach na klasikách, o dominancii Quick-Stepu a ďalších témach sme sa rozprávali s popredným cykloexpertom Lukášom Timkom

Video
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Flámska #greg van avermaet