Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Froome si užíva úlohu domestika: Výhry teraz idú bokom, sústredím sa na Tour

Chce získať rekordný piaty titul na Tour de France a vyrovnať sa cyklistickým legendám. Chris Froome tomuto plánu podriaďuje úplne všetko.

03.04.2019 11:40
Chris Froome Foto: ,
Chris Froome zdraví fanúšikov pred štartom poslednej etapy Tour de France 2018.
debata

S tvrdením, že tento rok zvolil odlišný typ prípravy, reagoval na kritiku v súvislosti s jeho nevýraznými výkonmi v aktuálnej sezóne.

Na podujatiach v Kolumbii i Katalánsku skončil v poli porazených, najlepším výsledkom bolo tretie miesto v individuálnej časovke.

Jeden z lídrov tímu Sky je však pokojný. V júli plánuje dosiahnuť to, čo sa mu na TdF nepodarilo vlani – získať piaty žltý dres a zaradiť sa medzi kvarteto velikánov Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Induráin.

„Výhry teraz nie sú dôležité. Hlavné je, že sa cítim dobre, hlavne na tréningu. Každý cyklista plánuje svoju sezónu odlišne. Mojou prioritou je Tour de France,“ uviedol Froome v rozhovore pre španielsky denník El Mundo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

This is what you call a super domestique ‍♂️‍♂️ #cycling @davewalshphoto

Príspevok, ktorý zdieľa Chris Froome (@chrisfroome),

Na Okolo Kolumbie i na Volta a Catalunya pôsobil v pozícii domestika. V Južnej Amerike pomáhal Ivanovi Sosovi, v Španielsku zase Eganovi Bernalovi. Druhého menovaného v jednej z etáp dokonca priviezol do cieľa na vlastnom bicykli.

„Takto jazdí superdomestik,“ pochválil sa Brit na sociálnych sieťach. Priznal, že po pretekoch v Kolumbii bol unavený viac, ako čakal.

„Úvod sezóny bol náročný, predstavoval som si ho trochu inak. Ale už sa cítim v pohode a motivovaný do ďalšej časti sezóny. Všetka snaha smeruje k Tour a som presvedčený, že vo Francúzsku dosiahneme výsledok aký chceme,“ dodal 33-ročný Froome.

Májové Giro d'Italia Froome podľa očakávania vynechá, namiesto toho sa pred TdF predstaví na podujatiach Okolo Yorkshire a Critérium du Dauphiné.

TV Pravda: O Petrovi Saganovi, o jeho šanciach na klasikách, o dominancii Quick-Stepu a ďalších témach sme sa rozprávali s popredným cykloexpertom Lukášom Timkom

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Chris Froome