Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhý Sagan bol v závere najrýchlejší: Mal som dobré nohy

Ďalšie pódiové umiestnenie na argentínskej Vuelte a posun v priebežnom poradí. Peter Sagan v parádnom špurte prehral v stredu len s Fernandom Gaviriom a musel sa tak uspokojiť s druhým miestom.

31.01.2019 00:12
Fernando Gaviria Foto: ,
Fernando Gaviria zdolal Petra Sagana aj na Tour de France 2018.
debata (1)

Sagan nevyhral, hoci bol na posledných dvesto metroch jasne najrýchlejší. V závere si vytvorili najlepšie pozície tímy Quick Stepu a UAE Emirates. Belgičania išli na Álvara Hodega (nakoniec tretí), zatiaľčo Simone Consonni výborne rozbehol špurt pre Gaviriu.

Sagan špurtoval ako tradične sám, bez vláčika. Predviedol skvelú akceleráciu, šikovne si obhodil Consonniho a nechal za sebou aj Hodega. Na kolumbijského rivala však už nestačil.

„Začal som trochu neskôr. Či ma Consonni zavrel pri bariére? Nemyslím si. Každý špurt je iný. Tento dopadol takto. Dal som do toho všetko. Škoda, že to nevyšlo. Mal som dobré nohy,“ vravel v cieli Sagan, ktorý v priebežnej klasifikácii poskočil na 5. miesto.

Zvlnená etapa cez argentínsku krajinu sa išla v pokojnom tempe. Mohol za to aj nepríjemný protivietor, proti ktorému sa jazdcom veľmi nechcelo. Pelotón rýchlil až v závere, keď musel likvidovať odvážny únik juhoamerických jazdcov.

„Išlo sa v jednom tempe, dosť pomaly. Ani kopec nebol príliš náročný. Všetci sa sústredili na špurt. Taká dlhá a nenáročná etapa,“ hodnotil slovenský šampión.

Pelotón čaká po štyroch dňoch súťaženie štvrtkový deň voľna, v piatok je na programe kráľovská etapa s horských finišom vo výške 2565 metrov. „Možno vyhrám práve v piatok,“ vravel s humorom.

Saganova šanca príde opäť cez víkend. Vuelta a San Juan má na programe záverečné dve etapy – obe s rovinatým profilom a záverom pre špurtérov.

Pozrite si záverečné kilometre štvrtej etapy:

TV Pravda: Čo sa dialo posledných 7 dní v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – tenisový špeciál (vysielané 28.1.2019).

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Vuelta a San Juan