Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárny Contador: Zbožňujem Sagana! Ako jediný dokáže prekvapiť

Patrí medzi najlepších a výsledkovo najúspešnejších cyklistov histórie. Španielska legenda Alberto Contador si druhým rokom užíva zaslúženého športového dôchodku.

24.01.2019 10:05
Alberto Contador, Peter Sagan Foto: ,
Alberto Contador s Petrom Saganom pred štartom Tour de France 2016.
debata

„El Pistolero“ ukončil kariéru po sezóne 2017. V rozhovore pre La Gazzetta dello Sport priznal, že cyklistka mu z času na čas chýba.

„Chýba mi súťaženie, pretože som súťaživý typ. Avšak sú aj veci, ktoré mi vôbec nechýbajú. Najlepšie je, že už nemusím držať prísne diéty. Rovnako som rád, že už nemusím zažívať stres v pelotóne a strach z pádov,“ vravel Contador.

Počas kariéry vyhral sedem pretekov Grand Tours – dvakrát Giro d'Italia (2008, 2015), trikrát španielsku Vueltu (2008, 2012, 2014) a dvakrát Tour de France (2007, 2009). Triumfy na TdF 2010 a Gire 2011 mu odobrali pre dopingovú aféru.

Peter Sagan a Alberto Contador. Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Peter Sagan, Alberto Contador Peter Sagan a Alberto Contador.

Kto si podľa neho podmaní podujatia Grand Tours v tomto roku?

„Chris Froome má na to, aby vyhral Tour de France piatykrát v kariére. Má to v nohách a navyše má skvelý tím. Uvidíme, ako bude pripravený Geraint Thomas. Zaujímavé bude aj Giro. Pri neúčasti Frooma sú viacerí kandidáti. Uspieť môže aj talentovaný Egan Bernal. Vo veku 22 rokov má skvelé predpoklady,“ mieni Španiel.

Contador pre svoj agresívny štýl jazdy patril medzi hlavných obľúbencov všetkých fanúšikov. Netaktizoval, nebál sa útočiť a často chodil do únikov. V dnešnej cyklistike je už takýto štýl jazdenia ojedinelý.

Napriek tomu podľa neho existujú jazdci, ktorí vedia svojou jazdou nadchnúť fanúšikov. Jeho obľúbencom je nikto iný ako Peter Sagan.

„Zbožňujem Sagana. Ako jeden z mála dokáže prekvapiť a ukázať veci, ktoré sa už tak ľahko nevidia. Pre cyklistiku je nenahraditeľný,“ povedal Contador na adresu trojnásobného majstra sveta a svojho bývalého tímového kolegu zo stajne Tinkoff.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Alberto Contador