Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan pred sezónou trénoval menej. Prezradil, na ktoré preteky šetrí formu

Peter Sagan zarezáva na opačnej strane zemegule. O pár dní tam tradične odštartuje novú sezónu - na pretekoch Tour Down Under.

09.01.2019 20:44
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

„V Austrálii som od 4. januára a trénujem. Je tu oveľa priaznivejšie počasie ako u nás doma v Európe, takže som mohol najazdiť poriadnu porciu kilometrov,“ povedal v rozhovore pre cyklistický portál Cyclingnews.

Očakávania nemá. Preteky vníma ako prípravu na ďalší priebeh sezóny.

„Vôbec netuším, čo mám očakávať. Pôjdem deň za dňom, tak ako som to robil v minulosti a uvidím, čo sa stane,“ naznačil svoj plán.

Tvrdí, že v zime síce trénoval, ale menej intenzívne, ako zvyčajne.

„Predpokladám, že postupne sa budem zlepšovať. Plán je začať pomalšie a postupne napredovať. Sezóna je rok čo rok dlhšia a preto začnem uvoľnenejšie,“ vysvetlil.

Verejnosť bude od úvodu očakávať víťazstvá, Sagan však hamuje. Myslí si, že to nebude vôbec jednoduché.

„Čo sa týka šprintov – vyskúšam to, keď sa budem cíť dobre. Ale vyskúšam to aj keď sa budem cítiť zle. Predpokladám, že budem vpredu, ale neviem, či som v tejto chvíli pripravený vyhrávať. V zime som síce dosť trénoval, ale s menšou intenzitou, ako zvyčajne,“ zamyslel sa trojnásobný majster sveta.

Všetko však robí s jednoznačným cieľom. Uspieť na jarných klasikách. Tento rok by do svojho itinerára chcel zaradiť aj tú najstaršiu zo všetkých – Liege – Bastogne – Liege.

„Medzi pretekmi v Austrálii a v Argentíne je asi päťdňová prestávka. Dôležité bude, v akom stave budem po Paríž-Roubaix. Ak budem bez energie, nebude mať žiadny zmysel, aby som štartoval aj na Liege-Bastogne-Liege,“ dodal na záver.

Istá však je, že sa postaví na štart Miláno – San Remo, Okolo Flámska i Paríž-Roubaix. Práve na týchto pretekoch by mala jeho forma gradovať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour Down Under 2019