Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan pricestoval do Austrálie: Chcem dobre potrénovať a vyhrať etapu

Fanúšikovia cyklistiky sa už nevedia dočkať. Kolotoč pretekov prestížneho seriálu UCI WorldTour štartuje už o niekoľko dní. Prvým podujatím bude Tour Down Under v Austrálii (15. - 20. januára).

06.01.2019 11:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Na štarte svojich obľúbených pretekov nebude chýbať ani Peter Sagan. Vlani v Južnej Austrálii vyhral etapu i ovládol bodovaciu súťaž.

Dva pred pretekmi sa uskutoční exhibičné kritérium v Adelaide, na ktorom bude Sagan obhajovať minuloročný triumf. Výsledky z kritérií sa do oficiálnych štatistík nezapočítavajú.

Počas víkendu priletel do Adelaide už aj Sagan. Trojnásobný majster sveta sa bude v teplom počasí sústrediť na tréning a pokúsi sa o úspešný vstup do sezóny.

„Tento ročník bude náročnejší ako ten predchádzajúci. Záverečná etapa končí na kopci Willunga Hill, na ktorom sa podľa mňa rozhodne o celkovom víťazovi. Prišiel som sem v prvom rade dobre potrénovať. Ak sa mi podarí vyhrať etapu – tak ako vlani – budem samozrejme rád. Ale nebude to ľahké,“ vravel na letisku Sagan austrálskym novinárom.

Z rovnakého lietadla vystúpil v Adelaide aj Elia Viviani. Taliansky rýchlik bude aj v novej sezóne patriť medzi najväčších rivalov Sagana v hromadných dojazdoch etáp.

„Minulá sezóna bola úspešná pre mňa i celý tím. Chceme v tom pokračovať. Máme za sebou kvalitnú zimnú prípravu a plánujeme ju pretaviť do víťazstiev,“ vyhlásil Viviani.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #UCI WorldTour #Tour Down Under 2019