Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan má v pláne takmer všetky jarné klasiky. Okomentoval aj šumy o konci

Cyklistický tím Bora-Hansgrohe zoficiálnil program Petra Sagana v prvej časti budúcej sezóny. Stalo sa tak v pondelok v rámci mediálneho termínu na tradičnom predsezónnom sústredení na španielskom ostrove Malorka.

10.12.2018 18:21 , aktualizované: 20:35
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v pelotóne.
debata

Trojnásobný majster sveta začne sezónu 2019 u protinožcov na pretekoch Tour Down Under /15.-20.1./, kde sa predstaví po tretí raz za sebou.

Z úvodného podujatia seriálu WorldTour potom zamieri z Austrálie do Argentíny na Vueltu San Juan /kat. UCI 2.1, 27.1. – 2.2./. V minulosti to nebolo možné, lebo termíny oboch podujatí sa sčasti prekrývali. Potom sa P. Sagan vráti do Európy, kde ho v horách Sierra Nevady vo februári čaká príprava vo vysokej nadmorskej výške.

„Rozhodli sme sa, že na úvod absolvujem kilometre v Austrálii a odtiaľ pôjdem do Argentíny do San Juanu. Som šťastný, že som naďalej súčasťou Bora-Hansgrohe. V novej sezóne budem zasa o rok starší a okrem iného sa budem snažiť odovzdať svoje skúsenosti mladším jazdcom,“ povedal Peter Sagan, cituje ho špecializovaný web CyclingNews.

Sagan neskôr absolvuje takmer celý program jarných klasík s výnimkou prvého marcového týždňa v Belgicku a podujatia Strade Bianche v Taliansku.

„Vrátim sa do diania na pretekoch Tirreno-Adriatico a plán je, že vydržím až do klasiky Liége-Bastogne-Liége. Uvidíme, ako to celé pôjde a vypáli. Bude to náročný plán, ale taký je prvý plán,“ skonštatoval Sagan.

Manažér tímu Ralph Denk potvrdil, že cyklistické monumenty a úspech na niektorom z nich budú prioritou prvej časti budúcej sezóny. Samozrejme, bude to spojené s osobou Petra Sagana.

„Stále ešte sú monumenty, kde Sagan nevyhral. Podarilo sa mu to na Okolo Flámska a na Paríž-Roubaix, bol veľmi blízko víťazstva na Miláno – San Remo. Ďalší rok bude teda ďalšia šanca. Želám si, aby sme sa naďalej zlepšovali. Ak sa nám podarí dosiahnuť triumf na niektorom z cyklistických monumentov a získame zelený dres na Tour de France, budeme veľmi spokojní,“ skonštatoval Ralph Denk.

Peter Sagan dosiaľ súťažne neabsolvoval tzv. Ardénsku klasiku Liége-Bastogne-Liége. Pri posúdení svojich šancí je opatrný.

„Nikdy som tieto preteky nejazdil, možno to bude dobré na získanie skúseností,“ uviedol 28-ročný rodák zo Žiliny. Sagan krátko skomentoval aj mediálne informácie o tom, že pomaly začína myslieť na koniec kariéry. Šesťnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France to nepotvrdil.

„Ak by som mal začať uvažovať o svojom živote po cyklistike, to by už bol vlastne koniec. Nezaoberám sa tým,“ vravel Sagan.

Počas tlačovej konferencie Ralph Denk oznámil aj predĺženie kontraktov s mladými nemeckými pretekármi Pascalom Ackermannom a Emanuelom Buchmannom. Obaja budú súčasťou značky Bora-Hansgrohe do konca roku 2021.

Denk potvrdil aj príchod 24-ročného Maximiliana Schachmanna z tímu Quick-Step. Ackermann v roku 2019 absolvuje debut na Giro d'Italia, zatiaľ čo Buchmann sa sústredí na Tour de France.

„Schachmannov prvý cieľ budú Ardénske klasiky, jeho využitie na pretekoch Grand Tour sme ešte neprebrali,“ dodal Denk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe