Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zosadí Sagana z trónu? Na Paríž-Roubaix sa chystá víťaz z roku 1999

Najťažšie jednorazové preteky v cyklistickom kalendári. Peklo severu. Monumentálna klasika Paríž-Roubaix má viacero prívlastkov. Vyhrať ju sa v minulosti podarilo len tým najlepším.

13.11.2018 11:15
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan na pódiu v Roubaix v apríli 2018.
debata

Tento rok to po heroickom výkone dokázal Peter Sagan, ktorý by nemal chýbať na štarte budúcoročnej edície ako obhajca trofeje. Bude mať množstvo vyzývateľov, medzi ktorými bude šokujúco aj Andrea Tafi.

Talian vyhral Paríž-Roubaix v roku 1999 a minulý týždeň oznámil úmysel štartovať na slávnych pretekoch presne 20 rokov po svojom triumfe. Podľa vlastných slov už zohnal tím, ktorý mu umožní splniť si sen o návrate. Ak sa mu to podarí, na štart sa postaví vo veku 52 rokov!

Prekvapil mnohých, medzi inými aj šéfa Quick-Stepu Patricka Lefevera. Práve v drese belgickej stajne vyhral podujatie v roku 1999. Vtedy mu spoločnosť na pódiu robili Wilfried Peeters a Tom Steels – obaja teraz pracujú v Quick-Stepe ako športoví riaditelia.

„Mám dojem, že štart na Paríž-Roubaix 2019 má byť súčasťou dokumentu o ňom. Je to viac o komercii a biznise ako o športovom výkone. Každopádne, prajem mu veľa šťastia,“ vyhlásil Lefevere.

Na otázku, koľko kilometrov môže 52-ročný Tafi vydržať na náročnej trati, Lefevere odpovedal:

„Na štart sa môže postaviť aj 90-ročný cyklista. Otázne je, ako dlho vydrží. Som skutočne zvedavý, ktoré zoskupenie dá Tafimu šancu.“

Pravdepodobne pôjde o jeden z kontinentálnych tímov. Voľné karty na Paríž-Roubaix 2018 dostali Vérandas Willems-Crelan, Direct Energie, Cofidis, Fortuneo-Samsic, Delko Marseille Provence KTM, Vital Concept či WB Aqua Protect Veranclassic.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#andreatafi #tafi #parisroubaix #italianchampion #servicecoursecyclestudio

Príspevok, ktorý zdieľa Service Course Cycle Studio (@bicimechanic),

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Paríž - Roubaix #Andrea Tafi