Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lepší bol len šampión Vuelty. Sagan ukončil rok na druhom mieste

Cyklistická sezóna 2018 je na konci. Minulý týždeň sa v Číne uskutočnilo posledné podujatie prestížneho seriálu UCI WorldTour. Jeho výsledky na konečnom poradí renkingu nič nezmenili.

22.10.2018 12:13
Sagan Foto: ,
Peter Sagan na Tour de France 2018.
debata

Víťazom sa stal Simon Yates. Britský jazdec tímu Mitchelton-Scott predvádzal výborné výkony najmä na podujatiach Grand Tours. Na talianskom Gire mu len tesne unikol celkový triumf. Všetko si vynahradil na španielskej Vuelte.

„Bol to skvelý rok. Potešili ma nielen výsledky, ale aj fakt, že napredujem a stále sa zlepšujem. Fakt, že som skončil na prvom mieste rebríčka, je len čerešničkou na torte,“ uviedol Yates, ktorý získal 3071 bodov.

S neveľkým odstupom 80 bodov za ním skončil Peter Sagan. Žilinský rýchlik zo zoskupenia Bora-Hansgrohe dosiahol počas roka osem víťazstiev.

Vyhral etapu na Tour Down Under, klasiky Gent-Wevelgem a Paríž-Roubaix, etapu na Okolo Švajčiarska, spoločný šampionát SR a ČR v Plzni, ako aj tri etapy na Tour de France.

Yates so Saganom boli v renkingu suverénni, tretí v poradí Alejandro Valverde stratil na Yatesa takmer 500 bodov.

Poradie tímov ovládol dominantný Quick-Step Floors, ktorý nazbieral rekordný počet 73 výhier. Nasledovali stajne Sky a Bora-Hansgrohe.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Raise your hand if you would like to get a selfie with our World Champion @alejandvalverde Getty Images #uci_road

Príspevok, ktorý zdieľa UCI (@uci_cycling),

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #UCI WorldTour #Simon Yates