Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jakobsen víťazom 3. etapy v Číne. Quick-Step so 72. triumfom v sezóne

Holanďan Fabio Jakobsen z tímu Quick-Step Floors sa stal víťazom 3. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Kuang-si v Číne, ktoré sú záverečným podujatím prestížneho seriálu UCI WorldTour v tejto sezóne.

18.10.2018 18:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Victory! The 3th stage in tour of Guangxi! FJ #6 QS #72 @gettysport

Príspevok, ktorý zdieľa Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen),

Jakobsen ovládol šprintérsky záver daždivej etapy so štartom aj cieľom v Nan-ningu (125,4 km) pred Nemcom Pascalom Ackermannom (Bora-Hansgrohe) a ďalším nemeckým pretekárom Maximilianom Walscheidom (Sunweb). Slovenský cyklista Erik Baška (Bora-Hansgrohe) prišiel do cieľa v čase víťaza na 91. mieste.

Vďaka získanému časovému bonusu za etapové víťazstvo sa 22-ročný Jakobsen obliekol do červeného tričko lídra celkového poradia, z ktorého vyzliekol krajana Dylana Groenewegena (LottoNL-Jumbo). Ten klesol na tretie miesto s mankom 6 sekúnd aj za Nemca Ackermanna (+4).

Baškovi patrí 108. priečka s odstupom 46 sekúnd za Jakobsenom. Pre mladého Holanďana je štvrtkový triumf šiesty v jeho prvom roku profikariéry na ceste a celkovo 72. pre tím Quick-Step Floors v tejto sezóne, čo je ďalšie vylepšenie absolútneho rekordu tímových víťazstiev v jednom roku.

V piatok je v Číne na programe kráľovská 4. etapa z Liou-čou do Kuej-linu (212,5 km), ktorá zrejme rozhodne o celkovom víťazovi. Bez ohľadu na to, ako sa skončia preteky v Číne, víťazom UCI WorldTour 2018 je už s istotou Brit Simon Yates pred Slovákom Petrom Saganom a Španielom Alejandrom Valverdem.

Výsledky – Okolo Kuang-si:

3. etapa (Nan-ning – Nan-ning (125,4 km): 1. Fabio Jakobsen (Hol.) Quick-Step Floors 2:43:54 h, 2. Pascal Ackermann (Nem.) Bora-Hansgrohe 3. Maximilian Walscheid (Nem,) Team Sunweb, 4. Dylan Groenewegen (Hol.) LottoNL-Jumbo, 5. Arnaud Démare (Fr.) Groupama-FDJ, 6. Riccardo Minali (Tal.) Astana,… 91. Erik Baška (SR) Bora-Hansgrohe – všetci rovnaký čas ako víťaz,…

Poradie po 3. etape: 1. Fabio Jakobsen (Hol.) Quick-Step Floors 8:24:17 h, 2. Pascal Ackermann (Nem.) Bora-Hansgrohe +4 s, 3. Dylan Groenewegen (Hol.) LottoNL-Jumbo +6, 4. Maximilian Walscheid (Nem,) Team Sunweb +10, 5. Sylvan Dillier (Švaj.) AG2R La Mondiale +12, 6. Andrej Grivko (Ukr.) Astana +12,… 108. Erik Baška (SR) Bora-Hansgrohe +46.

debata chyba
Viac na túto tému: #Quick-Step Floors #Fabio Jakobsen