Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Quick-Step našiel sponzora. Masa nepustí, Gaviria je otázny

Fanúšikovia belgického cyklistického tímu Quick-Step Floors si vydýchli. Šéf stajne Patrick Lefevere oznámil, že najúspešnejšie cyklozoskupenie uplynulých rokov konečne našlo hlavného sponzora.

09.10.2018 16:49
Fernando Gaviria, Peter Sagan, súboj Foto: ,
Fernando Gaviria v súboji s Petrom Saganom na Tour de France 2018.
debata

„Vlčiu svorku“ zachránila firma Deceuninck, ktorá vyrába plastové okná a výplne z PVC. Tím sa od novej sezóny bude volať Deceuninck-QuickStep.

Teraz priaznivci Quick-Stepu s napätím očakávajú, či sa Lefeverovi podarí udržať v tíme Fernanda Gaviriu. Špurtérske eso z Kolumbie má podľa médií zamierené do tímu SAE Team Emirates. Hovorilo sa aj o odchode Španiela Enrica Masa, druhého z tohtoročnej Vuelty, ale to Lefevere dôrazne odmietol.

„Cyklista môže odísť z tímu, len vtedy, ak sa na tom dohodnú všetky tri strany – jazdec, starý tím a nový tím. Mas určite neodíde. V prípade Gaviriu to neviem zaručiť. Ide o chorobu, ktorá sa rozširuje v cyklistike podobne ako vo futbale – agenti začali rozhodovať o prestupoch, hoci na to nemajú právo,“ uviedol Lefevere v rozhovore pre Cycling News.

„SAE Team Emirates majú viac peňazí ako my. Avšak financie nie sú všetko. Zároveň platí, že nikoho nebudem v tíme držať na silu. Fernando má s nami platnú zmluvu a odíde len vtedy, keď to dovolím ja,“ dodal šéf Quick-Stepu.

Gaviria bude dostatok času rozmýšľať o svojej budúcnosti, keďže v utorok si na pretekoch Okolo Turecka pri páde zlomil kľúčnu kosť a sezóna sa pre neho skončila.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Patrick Lefevere #Fernando Gaviria #Quick-Step Floors