Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Súťažiť ako 38-ročný? Už teraz sa niekedy cítim unavený, priznáva Sagan

Peter Sagan si zo straty dúhového dresu majstra sveta, ktorý nosil tri roky, ťažkú hlavu nerobil. Bez okolkov priznal, že na nedeľňajších MS v Innsbrucku nemal na ťažkej trati proti elitným vrchárom žiadnu šancu.

04.10.2018 12:08
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

„Prečo som nevyhral? Lebo som príliš tučný,“ vravel s úsmevom pre portál VeloNews. Saganova hmotnosť sa pohybuje na úrovni 80 kg. Víťazný Alejandro Valverde, ktorý ukončil dlhé čakanie a konečne sa mohol na MS tešiť zo zlatej medaily, váži o takmer dvadsať kilogramov menej.

Sagan podľa vlastných slov v Innsbrucku ukončil svoj cyklistický rok. Tréner slovenskej reprezentácie a jeden zo športových riaditeľov tímu Bora-Hansgrohe Ján Valach prezradil, že mladší z bratskej dvojice Saganovcov sa možno postaví na štart záverečného monumentu sezóny Okolo Lombardska (13. októbra).

Tento týždeň čakali na slovenského šampióna reklamné povinnosti. V utorok odprezentoval nový dres, v ktorom bude jazdiť v budúcej sezóne. O deň neskôr si zajazdil spolu s fanúšikmi a manažmentom Bory v Nemecku a vo štvrtok v Londýne propagoval svoju novú knihu „Môj svet“.

V nedeľu sa v Innsbrucku predsa len na pódium postavil. Z vlastnej iniciatívy odovzdal Valverdemu zlatú medailu a symbolicky mu posunul majstrovskú štafetu.

„Bol to môj nápad. Funguje to tak v boxe, že bývalí šampióni odovzdávajú majstrovské opasky tým novým. Opýtal som sa šéfov UCI, či mi to dovolia a oni súhlasili. Alejandrovi som povedal, aby si dúhový dres užil a pochodil s ním celý svet,“ dodal Sagan.

Valverde sa vo veku 38 rokov stal druhým najstarším svetovým šampiónom v histórii. Bude do takého veku jazdiť aj Sagan?

„Dúfam, že nie,“ odpovedal s úsmevom. „Nemyslím, že v takom veku budem silný ako Alejandro. Už teraz sa niekedy cítim veľmi unavený.“

Sagana vystriedal na cyklistickom tróne Valverde Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan vychádza z autobusu pred štartom...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Innsbruck 2018