Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Innsbrucku sa teší suverénna Van Der Breggenová, Slovenky nedokončili

Holandská cyklistka Anna Van Der Breggenová triumfovala v ženskej kategórii Elite na majstrovstvách sveta v Innsbrucku.

29.09.2018 17:21 , aktualizované: 17:37
Anna Van Der Breggenová Foto: ,
Víťazka ženských pretekov elite Anna Van Der Breggenová v cieli.
debata

Na trati dlhej 155,6 km z Kufsteinu do Innsbrucku skončila druhá so stratou 3:42 minúty Amanda Sprattová z Austrálie, tretia bola Talianka Tatiana Guderzo (+5:26).

Slovenky Tatiana Jaseková (BIKEPRO Sport) a Tereza Medveďová (BePink) majstrovské preteky nedokončili.

Ženy bojovali o titul majsterky sveta na trati, ktorá pozostávala z troch okruhov. Na štart sa postavilo 149 pretekárok. Od úvodu sa viaceré pretekárky pokúšali dostať sa do úniku, no výraznejšie sa to počas dlhých kilometrov nepodarilo nikomu.

Zlatá Anna Van Der Breggenová (v strede),... Foto: Reuters, HEINZ-PETER BADER
Anna Van Der Breggenová, Amanda Sprattová, Tatiana Guderzová Zlatá Anna Van Der Breggenová (v strede), strieborná Amanda Sprattová (vľavo) a bronzová Tatiana Guderzová na pódiu v Innsbrucku.

Napokon sa dopredu dostali Aurela Nerlová z Poľska a Ana Cristina Sanabria Sánchezová z Kolumbie, ktoré si vytvorili dvojminútový náskok. Pelotón mal však situáciu pod kontrolou. Kolumbijčanka sa postupne odpútala od Nerlovej a Sanchézovú sa pokúšalo dostihnúť viacero cyklistiek. Pelotón sa roztrhal, Slovenky zaostávali.

Pred záverečným okruhom sa na čelo dostala olympijská víťazka z Ria de Janeiro 2016 Van Der Breggenová a postupne si vytvorila nedostihnuteľný takmer 4-minútový náskok pred Sprattovou.

Holandská cyklistka tak s veľkým náskokom finišovala na prvom mieste. Van Der Breggenová si z Innsbrucku odnáša aj dve strieborné medaily – z individuálnej i tímovej časovky.

V nedeľu príde na rad zlatý klinec programu majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v Innsbrucku – preteky mužskej kategórie elite merajú 258,5 km a cyklisti počas nich prekonajú 4670 výškových metrov. Na štarte bude aj sedem Slovákov vrátane úradujúceho svetového šampióna Petra Sagana.

Výsledky ženy – Elite:

1. Anna Van Der Breggenová (Hol.) 4:11:04 h, 2. Amanda Sprattová (Aus.) +3:42 min, 3. Tatiana Guderzo (Tal.) +5:26, 4. Emilia Fahlinová (Švéd.), 5. Malgorzata Jasinska (Poľ.) obe +6:13, 6. Karol-Ann Canuelová (Kan.) +6:17, 7. Annemiek van Vleutenová, 8. Amy Pietersová +7:05, 9. Lucinda Brandová (všetky Hol.), 10. Ruth Winderová (USA) obe +7:17, … Tereza MEDVEĎOVÁ (SR/BePink) a Tatiana JASEKOVÁ (SR/BIKEPRO Sport) nedokončili

debata chyba
Viac na túto tému: #Innsbruck 2018 #Anna Van Der Breggenová