Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zväz ho na MS nechce. Matthews triumfoval aj v Montreale

Extra motivácia v prípade Michaele Matthewsa funguje dokonale. Austrálsky cyklista ovládol obe prestížne kanadské jednorázovky a poslal jasný odkaz tým, ktorí ho nenominovali na svetový šampionát do Rakúska.

09.09.2018 23:34
Quebec Grand Prix Cycling Foto: ,
Takto oslavoval Michael Matthews svoj piatkový triumf v Québecu.
debata

Po triumfe v Québecu uspel aj v nedeľu v Montreale. V piatok finišoval skvelým atakom cez Grega van Avermaeta, o dva dni neskôr vyfúkol v závere víťazstvo Sonnymu Colbrellimu. Belgičan Van Avermaet bral v Montreale tretiu priečku.

Matthews sa len pred niekoľkými dňami dozvedel, že vedenie Austrálskej cyklistiky ho vynechalo z konečného výberu pre MS v Innsbrucku.

„Zlomilo mi to srdce, keď mi zrazu zavolali a povedali, že nebudem jazdiť na svetovom šampionáte. Som z toho trochu zničený. Tešil som sa na to, že budem v závere roka hájiť austrálske farby po boku môjho dobrého kamaráta Richieho Porta, ktorý je lídrom tímu. Skutočne mu chcel pomôcť každým kúskom energie, ktorá mi ešte zostala,“ vravel pred súťažným víkendom v Kanade vicemajster sveta z Richmondu 2015 a bronzový z Bergenu 2017.

Vyhrať v Québecu i Montreale sa naposledy podarilo inému Austrálčanovi – Simonovi Gerransovi v roku 2014.

Grand Prix Cycliste de Montreal

1. Michael Matthews (Austr./Sunweb) 5:19:27 h, 2. Sonny Colbrelli (Tal./Bahrajn-Merida), 3. Greg van Avermaet (Belg./BMC Racing), 4. Oliver Naesen (Belg./AG2R La Mondiale), 5. Timo Roosen (Hol./LottoNL-Jumbo), 6. Rui Costa (Portug./SAE Team Emirates) – všetci čas ako víťaz

debata chyba
Viac na túto tému: #GP Montreal #Michael Matthews