Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď Sagan nosí vodu. Bora žiarila na Vuelte

Doposiaľ najnáročnejšiu skúšku pre cyklistov ponúkla v utorok 4. etapa na španielskej Vuelte. Zásluhou výborného tímového výkonu sa najlepšou stajňou etapy stala nemecká Bora-Hansgrohe.

28.08.2018 20:07
Sagan Bora cyklistika Foto: ,
Tím Bora-Hansgrohe v strede s Petrom Saganom počas časovky družstiev na Tour de France 2018.
debata (6)

Do úniku sa krátko po štarte dostalo deväť jazdcov, pred záverečným stúpaním na Puerto de Alfacar zostala len zvyšná trojica.

Peter Sagan si po pondelkovom treťom mieste v šprinte príkladne plnil tímové úlohy. Nosil bidony s vodou pre spolujazdcov, ktorí útočili na popredné priečky. Z Bory to bola trojica Emanuel Buchmann, Rafal Majka a Davide Formolo, ktorí sa držali v hlavnej skupine pelotónu.

Výborný výkon predviedol najmä talentovaný Buchmann. Vďaka ataku na záverečných dvoch kilometroch obsadil deviatu priečku a v celkovom hodnotení poskočil už na druhé miesto.

Na vedúceho Michala Kwiatkowského, ktorý si udržal červený dres lídra Vuelty, stráca už len sedem sekúnd.

Pri neúčasti viacerých špičkových jazdcov (Froome, Dumoulin, Thomas) a trápení ostatných favoritov (Nibali, Porte, Zakarin) môže 25-ročný Nemec reálne pomýšľať na pódiové umiestnenie v Madride. Pravda, ak mu forma z úvodu pretekov vydrží aj v náročnej druhej polovici podujatia.

„Opäť som mal dobré nohy. Cieľové stúpanie som poznal z tréningu. V závere som si povedal, že to vyskúšam. A vyšlo to. Myslím, že veľa súperov si stráži najmä Rafala (Majku) a to je moja výhoda. Každopádne, Vuelta sa rozhodne v poslednom týždni, tam treba mať ešte dostatok síl,“ vravel v cieli Buchmann.

Solídne výkony predvádzajú aj Majka s Formolom. Majka je zatiaľ celkovo jedenásty (+42 sekúnd), Formolovi patrí 23. priečka.

„Cítim sa vo forme. Dnes to boli pre mňa prvé kopce od konca Tour de France. So svojím výkonom som spokojný. Máme silný tím, Emanuel je na skvelej druhej pozícii. Otvára nám to hneď niekoľko možností. Uvidíme, na čo nám to bude stačiť,“ uviedol Majka.

Kolegov z tímu pochválil aj Peter Sagan: „Predviedli sme výborný tímový výkon. Pracovali sme najmä pre Emanuela a výsledkom je jeho druhé miesto. Len tak ďalej.“

Spokojnosť vyjadril i jeden zo športových riaditeľov Bory Steffen Radochla.

„Ak vidíte, ako svetový šampión chodí do sprievodného auta pre vodu a roznáša ju ostatným, tak viete, že v tíme vládne pohoda a ten správny tímový duch. Pred záverečným stúpaním odviedli chalani výbornú prácu a naši vrchári boli vo výbornej pozícii. Formolo sa dnes trochu trápil, ale Majka a Buchmann boli veľmi silní. Musíme však zostať sústredení, boj o celkové poradie sa dnes iba začal,“ povedal Radochla.

V stredu je na programe kopcovitá etapa z Granady do Roquetas de Mar (189 km). Nasledujú tri etapy so zvlneným profilom, v závere ktorých by sa mohol presadiť aj Peter Sagan.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Vuelta a Espaňa 2018