Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamaný Nibali: Tento rok na to nemám

Viacerí ho favorizovali na pódiové umiestnenie, ale už úvodné etapy Vuelty potvrdili, že Vincenzo Nibali medzi najlepších v cieli v Madride patriť nebude.

28.08.2018 12:12
France Cycling Tour de France Nibali cyko Foto: ,
Vincenzo Nibali počas Tour de France 2018.
debata

Žralok z Messiny – podobne ako Peter Sagan – stále trpí následkami pádu z Tour de France. Elitný univerzál utrpel nepríjemný pád počas kráľovskej etapy so záverečným stúpaním na legendárny Alpe d'Huez.

Päť kilometrov pred cieľom na ikonickom kopci ho postihla veľká smola. Po tom, ako ho na kraj cesty vytlačil arogantný policajt na motorke, ktorý na miesto toho, aby jazdcov pomáham, tak im komplikoval situáciu, sa Nibali ocitol na zemi.

Predchádzal tomu kontakt s popruhom od fotoaparátu, ktorý držala neďaleko stojaca fanúšička. Popruh sa Talianovi zaplietol do riadidiel a nasledoval nešťastný pád. Nibali utrpel zlomeninu stavca a viaceré odreniny.

Etapu pod vplyvom adrenalínu síce dokonči, ale jej skončení putoval do nemocnice. Tam mu diagnostikovali nemilosrdnú diagnózu a z pretekov musel odstúpiť.

Hoci zďaleka nie je v ideálnej forme, rozhodol sa na Vuelte štartovať. Zdravotný hendikep si však vypýtal svoju daň už v druhej etape. Za najlepšími zaostal o viac ako štyri minúty a jeho šance na celkový úspech sa rozplynuli.

„Nie, nie som chorý. Jednoducho, tento rok na to nemám. Uvedomil som si to približne dvadsať kilometrov pred cieľom druhej etapy. Po pravde, niečo podobné som očakával,“ uviedol Nibali pre denník La Gazzetta dello Sport.

Sicílčan začal kariéru ako domestik Ivana Bassa. Potom v roku 2010 vyhral Vueltu a ukázal, že vie byť sám sebe lídrom. Nasledovali dva triumfy na Giro d'Italia a v roku 2014 ovládol aj Tour de France.

V 33 rokoch stále patrí medzi špičku cyklopelotónu. Tento rok zaskočil konkurenciu a vyhral slávnu klasiku Miláno-San Remo. Na Tour de France jazdil výborne, ale jeho snahu ukončila nedisciplinovaná fanúšička.

„Pre nás je výhrou už len to, že Vincenzo štartuje na Vuelte. Pred mesiacom by to ľudia označili za nemožné,“ vyhlásil šéf stajne Bahrajn-Merida Brent Copeland.

Nibali sa však nevzdáva, Vueltu chce dokončiť. Podobne ako Saganovi, tretia tohtoročná Grand Tour mu slúži ako príprava na septembrové MS v Innsbrucku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vincenzo Nibali #Vuelta a Espaňa 2018