Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozchod so ženou, žiadny styk s deťmi. Ullrich priznal, že mal záchvaty hnevu

Bývalý nemecký cyklista Jan Ullrich je s doterajším priebehom liečby problémov s alkoholom a drogami spokojný. Víťaz Tour de France na klinike vo Frankfurte nad Mohanom skončil potom, čo napadol prostitútku a hrozí mu obvinenie z pokusu o zabitie a z ťažkého ublíženia na zdraví.

24.08.2018 14:12
debata
Na archívnej snímke z 26. februára 2007 nemecký... Foto: TASR/AP, Oliver Fantitsch
Jan Ullrich Na archívnej snímke z 26. februára 2007 nemecký cyklista Jan Ullrich oznamuje ukončenie svojej kariéry na tlačovej konferencii v hoteli v nemeckom meste Hamburg.

„Už teraz sa cítim oveľa lepšie. Cítim sa tu v bezpečí a môžem sa tak venovať iba sám sebe. Musím tiež podstúpiť pravidelné testy na alkohol. Ráno a večer mi berú moč a krv,“ povedal v telefonickom rozhovore pre denník Bild štyridsaťštyriročný Ullrich.

Olympijský šampión z roku 2000 má tiež dovolené telefonovať trom synom, ktorí žijú u matky. „Deti sú moja medicína,“ uviedol Ullrich, podľa ktorého práve rozchod s manželkou, kvôli ktorému od Veľkej noci synov nevidel, prispel k problémom s drogami a alkoholom.

„Keď sa na jar začali naše problémy so Sarou a niekoľko týždňov som nevidel deti ani s nimi nehovoril, dostával som záchvaty hnevu. Občas som rozbil televízor alebo vytrhol zo stropu boxovacie vrece. Začal som brať kokaín a amfetamín. Ale keď mám deti, drogy nepotrebujem,“ vyhlásil.

Ullrich sa po odlúčení od detí dostal do problémov so zákonom najprv na Malorke, kde bol začiatkom augusta zadržaný za násilné vniknutie do domu svojho krajana, herca Tila Schweigera.

Po návrate do Nemecka sa však bývalý cyklista dostal do konfliktu s prostitútkou, ktorú napadol. Ullricha pod vplyvom drog a alkoholu musela spacifikovať polícia.

debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #Jan Ullrich