Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový líder Vlčej svorky: Som pripravený na úspechy

Predpovedajú mu skvelú budúcnosť. Učil sa od najlepších a jazdil s nimi v jednom tíme. Teraz prichádza čas, aby ukázal svoje schopnosti.

22.08.2018 08:01
debata

De kop is er af. Next stop: Paris-Nice.

Príspevok, ktorý zdieľa Yves Lampaert (@yveslampaert),

Belgická stajňa Quick-Step Floors a špecialista na jarné klasiky Yves Lampaert oznámili pokračovanie spolupráce. Stalo sa tak len pár dní po tom, ako svoj odchod z najúspešnejšieho tímu uplynulých sezón oznámil Niki Terpstra.

Dvadsaťsedemročný Lampaert háji farby Quick-Stepu od roku 2015. Zaujal hneď počas svojej prvej sezóny medzi profesionálmi, keď sa umiestnil v prvej desiatke na slávnej klasike Paríž-Roubaix.

Nasledujúcu sezónu ho trápili zranenia, ale počas uplynulých dvoch rokov potvrdil, že patrí medzi budúcnosť belgickej stajne. Dva roky za sebou vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen. Od leta nosí dres belgického šampióna, ktorý získal v silnej konkurencii krajanov.

„Som nadšený, že môžem zostať súčasťou Vlčej svorky. Nechýba mi motivácia zlepšovať sa, čo je v našom tíme prirodzené. Verím, že dosiahnem ďalšie úspechy. Som na to pripravený,“ uviedol Lampaert.

Verkenning P-R, onder goedkeurend oog van de Leeuw. @johanmuseeuw

Príspevok, ktorý zdieľa Yves Lampaert (@yveslampaert),

Šéf Quick-Stepu Patrick Lefevere pred pár dňami priznal, že tím stále hľadá hlavného sponzora pre budúcu sezónu. Situácia nie je kritická, ale jazdci sa začali obzerať po iných možnostiach. Zatiaľ odišiel len Terpstra, ktorý bude po novom jazdiť za Direct Énergie.

Zotrvanie Lampaerta je preto dôležitým znakom kontinuity v tíme. Jeho krajana a jedného z doterajších lídrov Quick-Stepu Philippa Gilberta čaká zrejme posledná sezóna, na budúci rok oslávi 37. narodeniny.

Lampaert s o tri roky mladším špecialistom na hromadné dojazdy Fernandom Gaviriom patria medzi budúcich lídrov belgického zoskupenia.

„Yves má stále len 27 rokov a na svojom konte už niekoľko pekných úspechov. Dokázal, že je skutočným tímovým hráčom a to my potrebujeme. Som presvedčený, že v drese našej stajne dosiahne ďalšie víťazstvá,“ reagoval Lefevere.

debata chyba
Viac na túto tému: #Quick-Step Floors #Yves Lampaert