Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žralok z Messiny nemyslí na celkovú klasifikáciu, chce vyhrať etapu

V sobotu 25. augusta sa začne v Málage 73. ročník trojtýždňových cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa. Na štarte tretej Grand Tour sezóny nebude chýbať ani Talian Vincenzo Nibali, ktorý musel predčasne odstúpiť z Tour de France.

21.08.2018 10:44
France Cycling Tour de France Nibali cyko Foto: ,
Vincenzo Nibali.
debata

Po páde v 12. etape počas stúpania na Alpe d'Huez absolvoval operáciu zlomeného stavca a na španielskych cestách sa vracia do plnej záťaže. Organizátori mu pridelili štartové číslo jeden, pretože obhajca prvenstva Chris Froome si zvolil iný program.

„Žralok z Messiny“ nemá na Vuelte prehnané ambície. Po ťažkom páde nie je v ideálnom zdravotnom stave a podujatie berie najmä ako prípravu pred septembrovým svetovým šampionátom v rakúskom Innsbrucku. „Stále som v procese zotavovania sa. Úspechom pre mňa bude, ak budem môcť konkurovať ostatným v niektorých pekných etapách. Je náročné myslieť na celkové poradie, pretože mám za sebou iba niekoľko dní tréningu. Rád by som však vyhral nejakú etapu, ideálne v poslednom týždni,“ povedal Nibali pre web Cycling News.

Vzhľadom na okolnosti muselo vedenie tímu Bahrain-Merida hľadať iného lídra na celkového umiestnenie. Nibaliho pozíciu prevezme domáci Ion Izaguirre, ktorý sa prezentoval výbornými výkonmi na Tour de France, kde bol v dvoch etapách druhý. „Tour som dokončil v dobrej kondícii a takisto sa mi darilo na klasike v San Sebastiáne, kde som obsadil siedme miesto. Bude to moja prvá Vuelta v kariére a ihneď budem lídrom tímu,“ vyjadril sa 29-ročný Izaguirre.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vincenzo Nibali #Vuelta a Espaňa 2018