Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan v januári opäť do Austrálie, Majka predĺžil zmluvu

V januári opäť za teplom. Peter Sagan tretí rok za sebou odštartuje novú sezónu na podujatí Tour Down Under v južnej Austrálii.

20.08.2018 14:43
debata

„Veľmi nás teší, že najpopulárnejší cyklista planéty bude opäť štartovať na našich pretekoch. Ľudia zbožňujú jeho štýl súťaženia, jeho agresivitu v sedle. Mimo bicykla je uvoľnený a priateľský. Aj to sa fanúšikom páči,“ vyhlásil riaditeľ TDU Mike Turtur.

Štart sezóny v Austrálii sa Saganovi tento rok oplatil. Naštartoval ho k triumfom na podujatí Gent-Wevelgem, na slávnej klasike Paríž-Roubaix, na národnom šampionáte, ako aj na Tour de France, kde vyhral jednu etapu a šiestykrát v kariére ovládol bodovaciu súťaž.

Turtur sa vyjadril aj k šanciam Sagana na MS v Innsbrucku, kde bude obhajovať titul svetového šampióna.

„Samozrejme, trať bude vyhovovať najmä vrchárom, ale Sagana nikdy nemožno odpisovať. Je to typ jazdca, ktorý – ak má dobrý deň a dobré nohy – môže dokázať čokoľvek. Bude to veľká výzva nielen pre neho, ale aj pre ostatných jazdcov,“ dodal Turtur.

Majka predĺžil zmluvu

Poľský cyklista Rafal Majka predĺžil zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe o ďalšie dve sezóny. Spolujazdcom bratov Petra a Juraja Saganovcov bude jeden z najlepších vrchárov v pelotóne minimálne do roku 2020.

Rovnako predĺženie súčasných kontraktov potvrdili Majkov krajan Pawel Poljanski ako aj Austrálčan Jay McCarthy, ktorý v sezóne 2018 zaznamenal dve víťazstvá. Informuje o tom oficiálny web tímu Bora-Hansgrohe.

„Som veľmi šťastný, že zostanem súčasťou BORA – hansgrohe aj ďalšie dva roky. Môj posledný rok a pol mal k perfektnosti ďaleko, ale aktuálne som dobre pripravený na Vueltu a verím v úspech v Španielsku,“ uviedol Rafal Majka na tímovom webe a ešte dodal:

„Pre cyklistu je veľmi dôležité, aby pracoval v profesionálnom prostredí a priateľskej atmosfére. Oba tieto aspekty fungujú v BORA – hansgrohe výborne, tímový duch je veľmi silný.“

Majka a McCarthy sú súčasťou zostavy Bora-Hansgrohe pre nadchádzajúce záverečné preteky Grand Tour v tejto sezóne – Okolo Španielska na záverečnú Grand Tour (25.8. – 16.9.), Súčasťou nemeckého tímu na populárnej Vuelte bude aj Peter Sagan, ktorý si chce na konto pripísať nejaké etapové víťazstvo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour Down Under #Rafal Majka #Bora-Hansgrohe