Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohorič vyhral BinckBank Tour o 5 sekúnd pred Matthewsom, Juraj Sagan nedokončil

Slovinec Matej Mohorič triumfoval na cyklistických etapových pretekoch BinckBank Tour. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Bahrain-Merida si udržal prvú pozíciu v celkovej klasifikácii v nedeľňajšej náročnej 7. etape z Lacs de l'Eau d'Heure do Geraardsbergenu (215,6 km) a dosiahol jedno z najväčších víťazstiev v kariére.

19.08.2018 17:14
Matej Mohorič Foto: ,
Matej Mohorič.
debata

Mohorič mal v konečnom účtovaní päťsekundový náskok pred Austrálčanom Michaelom Matthewsom zo zoskupenia Sunweb, ktorý najlepšie zvládol poslednú etapu s cieľom na ikonickom stúpaní Muur. Celkovo tretí s odstupom 20 sekúnd skončil Belgičan Tim Wellens vo farbách Lotto Soudal.

„Veľmi sme sa snažili udržať tričko lídra pretekov. Vo finále som sa usiloval reagovať na každý útok. Michael Matthwes a jeho kolega Sören Kragh Andersen boli mimoriadne silní, atakovali niekoľkokrát, ale vždy som sa vedel na nich dotiahnuť. Vo finiši som zo seba odovzdal všetko, bolo to veľmi tesné, ale napokon som to dokázal. Celý týždeň sme jazdili ako jeden tím a vyplatilo sa,“ uviedol Mohorič.

Matthews vyhral nedeľňajšiu etapu o jednu sekundu pred Belgičanom Gregom van Avermaetom, s mankom troch sekúnd na tretej pozícii finišoval Čech Zdeněk Štybar. Pre Štybara z tímu Quick-Step Floors to bola po tretí raz bronzová pozícia v tohtoročných pretekoch. Na tretej priečke bol aj v 6. a 4. etape.

„Prišli sme sem s cieľom na celkové víťazstvo, ale Mohorič bol príliš silný. Preteky som chcel zakončiť víťazstvom a som rád, že sa mi to podarilo. Na Mohoriča sme skúsili všetko, dvaja moji tímoví kolegovia sa ho snažili zlomiť, ale jazdil veľmi rozumne a už sme nemohli urobiť viac. Sme spokojní aj s druhým miestom,“ povedal Matthews.

Jediný slovenský účastník BinckBank Tour Juraj Sagan z tímu Bora-Hansgrohe nedokončil záverečnú etapu. Pred ňou figuroval na 112. pozícii s mankom 21:16 min na Mohoriča.

BinckBank Tour 2018:

7. etapa (Lacs de l'Eau d'Heure – Geraardsbergen, 215,6 km): 1. Michael Matthews (Aus.) Sunweb 4:38:36 h, 2. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing +1 s, 3. Zdeněk Štybar (ČR) Quick-Step Floors, 4. Oliver Naesen (Belg.) Ag2r La Mondiale, 5. Maximilian Schachmann (Nem.) Quick-Step Floors, 6. Tim Wellens (Belg.) Lotto Soudal – všetci +3,… Juraj Sagan (SR) Bora-Hansgrohe – nedokončil

Konečné poradie po 7. etape: 1. Matej Mohorič (Slovin.) Bahrain-Merida 25:13:01 h, 2. Michael Matthews (Aus.) Sunweb +5 s, 3. Tim Wellens (Belg.) Lotto Soudal +20, 4. Maximilian Schachmann (Nem.) Quick-Step Floors +25, 5. Dylan van Baarle (Hol.) Sky +34, 6. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing +37

debata chyba
Viac na túto tému: #BinckBank Tour #Matej Mohorič