Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zdravotné problémy sú minulosť. Bora potvrdila Sagana na Vuelte

Nemecký cyklistický tím Bora-Hansgrohe oznámil nomináciu na tretiu Grand Tour v sezóne - španielsku Vueltu. V tíme nechýba ani Peter Sagan.

17.08.2018 11:14 , aktualizované: 11:52
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (3)

Slovenského šampióna a trojnásobného majstra sveta v minulých týždňoch trápili zdravotné problémy. Trpel následkami pádu, ktorý ho postihol v 17. etape Tour de France.

Pre zdravotné komplikácie nedokončil minulotýždňové preteky na ME v Glasgowe.

„Rozhodol som sa štartovať na Vuelte, Vidím to ako perfektnú prípravu na MS v Innsbrucku. Musíme ešte chvíľu počkať a potom uvidíme, ako som sa dokázal zotaviť z pádu na Tour de France. Ale myslím si, že som na dobrej ceste dostať sa opäť do vrcholovej formy,“ citovala agentúra DPA šesťnásobného víťaza bodovacej súťaže na Tour.

„Na Vuelte je tento rok viacero veľmi zaujímavých etáp. Máme naozaj silný tím a v rukáve viacero karát na víťazstvá v etapách. Samozrejme, aj ja sa pokúsim nejaké získať,“ dodal.

Generálkou na Vueltu budú pre Sagana nedeľňajšie jednodňové preteky EuroEyes Cyclassics v Hamburgu. Potom odcestuje do Málagy, kde 25. augusta odštartuje Vuelta a Espaňa.

Tretia Grand Tour v sezóne bude pre Sagana slúžiť ako príprava na septembrový svetový šampionát v Rakúsku, kde bude obhajovať titul majstra sveta.

Sagan sa naposledy predstavil na Vuelte v roku 2015. Práve tam v roku 2011 absolvoval svoj debut na podujatiach Grand Tour. Na Vuelte doteraz vyhral tri etapy.

Zostava Bora-Hansgrohe na Vuelta a Espaňa 2018

Peter Sagan, Rafal Majka, Davide Formolo, Emanuel Buchmann, Jay McCarthy, Markus Burghardt, Michael Schwarzmann, Lukas Pöstlberger

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Vuelta a Espaňa 2018