Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohol zarábať ako Sagan. Thomas odmietol milióny z Poľska

O Gerainta Thomasa je na cyklistickom trhu veľký záujem. Víťazovi Tour de France po aktuálnej sezóne vyprší zmluva s tímom Sky a ponuky z ostatných stajní sa len tak hrnú.

11.08.2018 10:47
thomas cyklo Foto: ,
Geraint Thomas počas stretnutí s fanúšikmi v rodnom Cardiffe.
debata (5)

Walesana by radi v tíme videli aj manažéri novovytvoreného zoskupenia, ktoré vzíde z fúzie BMC Racing s CCC-Sprandi.

Peniaze do BMC napumpuje poľský miliardár a obuvnícky magnát Dariusz Milek. Majiteľ spoločnosti CCC je štvrtý najbohatší človek v krajine s majetkom 1,2 miliardy eur a zároveň veľký fanúšik cyklistiky.

Lídrom pre klasiky bude hviezdny Belgičan Greg Van Avermaet, tímu však zatiaľ chýba elitný jazdec pre podujatia Grand Tours.

„Áno, rokovali sme s jeho agentom a Thomas má od nás na stole ponuku. Je maximálne seriózna a myslím, že je vcelku lukratívna. Uvidíme, ako sa rozhodne,“ tvrdil tento týždeň športový riaditeľ CCC Piotr Wadecki.

Cycling goals!

Príspevok, ktorý zdieľa BBC SPORT (@bbcsport),

Podľa poľských médií Thomasovi núkali plat päť miliónov eur, čo by malo byť na úrovni najlepšie plateného cyklistu svetu Petra Sagana.

Avšak vyzerá to tak, že pre Walesana nie sú peniaze prvoradé. Podľa BBC zostane naďalej v stajni Sky, kde pôsobí od roku 2010.

„Som šťastný tam, kde som. Aktuálne dolaďujeme detaily a myslím, že o niekoľko dní bude predĺženie spolupráce aj oficiálne. Nemám dôvod nič meniť,“ povedal šampión TdF 2018 pre BBC.

Denník Daily Telegraph informuje, že Thomas bude po novom ročne zarábať 3,5 milióna libier (cca štyri milióny eur).

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Geraint Thomas #Tour de France 2018 #CCC