Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ullrich po zatknutí priznal závislosť od drog: Z lásky k deťom idem na terapiu

Bývalý nemecký cyklista Jan Ullrich po víkendovom zatknutí na Malorke priznal, že má problémy s užívaním drog.

06.08.2018 11:30
Jan Ullrich Foto: ,
Jan Ullrich na snímke z roku 2015.
debata

Štyridsaťštyriročný víťaz Tour de France z roku 1997 oznámil, že je odhodlaný so závislosťou bojovať a chce nastúpiť na liečenie.

„Z lásky k deťom idem na terapiu. Rozchod sa Sarou a odlúčenie od detí, ktoré som od Veľkej noci nevidel a takmer s nimi ani nehovoril, ma veľa vzali. Preto som robil a bral veci, ktoré teraz ľutujem,“ povedal olympijský víťaz zo Sydney pre Bild.

Podľa Ullrichovho právneho zástupcu Wolfganga Hoppeho už má cyklista rezervované miesto na klinike v Nemecku. „Jan tam môže kedykoľvek nastúpiť. Všetci dúfame, že sa rýchlo zase postaví na nohy,“ uviedol.

Ullricha bol na Malorke zatkli za násilné vniknutie na cudzí pozemok a vyhrážanie a strávil noc vo väzbe. Podľa informácií španielskych médií bol napadnutým susedom Ullrichov krajan, herec a režisér Til Schweiger. Sudca v sobotu cyklistu vypočul a prepustil, udelil mu však zákaz priblíženia sa.

Pre Ullricha to nie je prvý konflikt so zákonom. Vlani vo Švajčiarsku dostal podmienečný trest na 21 mesiacov za nehodu v opitosti z roku 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #Jan Ullrich #Til Schweiger