Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan dovŕšil v Belgicku víťazný hetrik, robil aj dídžeja

Slovenský cyklista Peter Sagan dovŕšil víťazný hetrik na exhibičných okruhových pretekoch v Belgicku. Po kritériách v Aalste a Roeselare trojnásobný a úradujúci majster sveta ovládol aj štvrtkové večerné podujatie v Herentalse.

02.08.2018 23:14 , aktualizované: 03.08.2018 07:44
Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (2)

Podľa webu Sporza Sagan triumfoval pred Belgičanom Gregom van Avermaetom a Holanďanom Mathieuom van der Poelom. Jazdilo sa na 50 kôl po 1,84 km, čiže spolu 92 km. Prizeralo sa 30 000 divákov. Po pretekoch sa Sagan v dúhovom drese majstra sveta postavil k hudobnej aparatúre, aby namixoval svoj hudobný set.

„Týmto spôsobom vyjadril podporu miestnej organizácii s názvom To Walk Again (Opäť chodiť), ktorá pomáha v návrate do života ľuďom z telesným postihnutím pomocou krokových robotov,“ informoval portál hln.be.

Peter Sagan len pred niekoľkými dňami dosiahol šieste víťazstvo v boji o zelený dres pre kráľa bodovacej súťaže na Tour de France. Po štvrtkových pretekoch si líder tímu Bora-Hansgrohe dopraje krátku pauzu, aby sa pripravil na majstrovstvá Európy a preteky s hromadným štartom v Glasgowe (12.8.).

Keďže belgické kritériá majú exhibičný charakter, nerátajú sa oficiálne medzi víťazstvá v Saganovej profikariére na ceste. Aktuálne má teda trojnásobný a úradujúci majster sveta na konte stále 109 triumfov.

Na-TourCriterium Herentals (92 km): 1. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 2. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing, 3. Mathieu van der Poel (Hol.) Corendon-Circus

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan