Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto ho zastaví? Sagan dominoval na ďalšom kritériu

Aj druhý štart na sérii kritérií v Belgicku premenil slovenský cyklista Peter Sagan na víťazstvo.

01.08.2018 07:16
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (4)

Po pondelkovom triumfe v Aalste v utorok podvečer dominoval na okruhoch v meste Roeselare, keď v pretekoch na 100 km dosiahol víťazný čas 2:15:02 h.

Spoločnosť na stupňoch víťazov mu po záverečnom šprinte robili Holanďan Niki Terpstra a rovnako ako deň predtým aj belgický šampión Yves Lampaert (obaja Quick-Step Floors). Štvrtý v cieli, Holanďan Wout Poels (Sky), už zaostal o 22 sekúnd.

Už šesťnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France Sagan sa v Roeselare objavil opäť spoločne so svojím talianskym tímovým kolegom z BORA-hansgrohe Danielom Ossom, ktorý skončil dvanásty. Informuje o tom web hln.be.

Vo štvrtok sa Sagan do tretice v Belgicku predstaví na podujatí Criterium Herentals a potom si dopraje krátku pauzu, aby sa pripravil na majstrovstvá Európy v Glasgowe (12.8.). Keďže belgické kritériá majú exhibičný charakter, nerátajú sa oficiálne medzi víťazstvá v Saganovej profikariére na ceste. Aktuálne má teda trojnásobný a úradujúci majster sveta na konte stále 109 víťazstiev.

Výsledky:

NatourCriterium – Roeselare (2 km x 50 kôl): 1. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 2:15:02 h, 2. Niki Terpstra (Hol.) Quick-Step Floors, 3. Yves Lampaert (Belg.) Quick-Step Floors – rovnaký čas ako víťaz, 4. Wout Poels (Hol.) Sky +22 s, 5. Timothy Dupont (Belg.) Wanty-Groupe Gobert +44, 6. Oliver Naesen (Belg.) AG2R La Mondiale +44.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Yves Lampaert #Niki Terpstra