Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Etapa očami expertov: Sagan túži po čerešničke na torte

Tour de France dnes vyvrcholí oslavným dojazdom na Elyzejských poliach. Zapojí sa Peter Sagan do záverečného špurtu? Prečítajte si analýzu expertov Lukáša Timka a Petra Zánického.

29.07.2018 05:00
Tour de France 2018, etapy Foto:
Etapa číslo 21.
debata (4)
V časovke na Tour triumfoval Dumoulin Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Maciej Bodnar z tímu Bora-Hansgrohe počas časovky.

Lukáš Timko, šéfredaktor portálu cycling-info.sk

Pelotón Tour de France je na konci svojich síl, každý sa už teší na odchod k svojim rodinám, no oslava cyklistiky sa ešte v závere poslednej etapy zmení na boj o slávny triumf.

Aj napriek odstúpeniu mnohých šprintérov sa očakáva, že mimoriadne motivovaný tím FDJ si postráži všetky úniky a rozbehne špurt Arnaudovi Démarovi, ktorý by nemal nájsť premožiteľa.

Etapu však v predchádzajúcich troch týždňoch nevyhral ani Alexander Kristoff a domáci Christophe Laporte pôjde za životnou šancou.

Peter Sagan sa určite do špurtu zapojí, rany po páde sa mu postupne hoja, no zrejme to nebude ten Sagan spred pádu, takže či dokáže byť najrýchlejší, je veľmi otázne. Bora mu bude pripravená maximálne pomôcť.

Brutálna 19. etapa Tour de France Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Mníšky si fotia cyklistov na štarte 19. etapy v...

Peter Zánický, mládežnícky kouč a prvý tréner Petra Sagana

Vyhrať v Paríži je pre šprintéra to, čo pre vrchára kráľovská horská etapa. Pre Petra by to bola len čerešňička na torte. Veľmi túži vyhrať etapu práve tu! Za optimálnych okolností by bol najväčší favorit na víťazstvo.

Takto patrí do skupiny nevyspytateľných šprintérov. Ani súperi nevedia, čo v závere od Petra očakávať a čo mu jeho telo dovolí. Momentálne to nevie ani Peter a to je dôvod naviac pozrieť sa ako to nakoniec dopadne.

Démare, Colbrelli, Kristoff, Laporte, Hagen, Degenkolb alebo predsa náš Peter?!

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Zanický #Tour de France 2018 #Lukáš Timko