Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na toto by ste si asi netrúfli. Angličan za 68 dní zabehol trasu tohtoročnej Tour

Neskutočný výkon predviedol v ostatných týždňoch anglický vytrvalec Peter Thompson. Za ostatných 68 dní totiž odbehol kompletný tohtoročný itinerár prestížnych cyklistických pretekov Tour de France, teda celých 3351 kilometrov.

27.07.2018 15:07
debata

Do centra Paríža dorazil v stredu, teda len niekoľko dní predtým, ako tam prídu aj cyklisti. V minulosti sa k podobnému počinu podujala len jedna osoba – v roku 2013 takú výzvu podstúpila Zoe Romanová. Informácie priniesol portál RunnersWorld.com.

Osobný rekord Petra Thompsona v maratóne je 2:25 h, ako však priznal, podriadil tomu všetko. „Prestal som si beh užívať a potreboval pauzu,“ prezradil. Hľadal nové výzvy, chcel sa menej zaujímať o časy a viac o radosť z behu. Ako prvý cieľ si stanovil zabehnúť za 44 dní maratón v každej zo 44 európskych krajín, popritom vyzbieral na dobročinné účely 25-tisíc amerických dolárov.

V roku 2018 prišla na rad Tour de France so všetkými krásami aj nástrahami – pavé pri Roubaix, legendárne alpské stúpanie na Alpe d'Huez či na pyrenesjký Col du Tourmalet. A cieľ na parížskych Elyzejských poliach. Bez slávy, akú zožnú v nedeľu jeho cyklistickí kolegovia.

„Milujem Tour. Sledoval som ju niekoľko ostatných rokov, ide o ikonické podujatie. Krásna scenéria popri ceste a super bola aj tímová práca, bez ktorej by to nebolo možné,“ poznamenal Thompson.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France 2018