Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nenávisť a pľutie patria k Francúzom, oboril sa na TdF šéf tímu Sky

Podľa šéfa cyklistickej stajne Sky Davea Brailsforda musí byť nenávisť súčasťou francúzskej kultúry. Inak si totiž nedokáže vysvetliť agresívne reakcie fanúšikov pri etapách Tour de France na dopingovú kauzu štvornásobného víťaza slávných pretekov Chrisa Frooma.

23.07.2018 19:06
Dave Brailsford Foto: ,
Dave Brailsford.
debata (12)

Medzinárodná cyklistická únia UCI uzavrela Froomov prípad po deviatich mesiacoch necelý týždeň pred štartom Tour. Froome nedostal žiadny trest, hoci pri minuloročnej Vuelte jeho vzorka moču vykázala dvojnásobne prekročenú povolenú koncentráciu salbutamolu, na ktorého používanie má udelenú výnimku.

Obhajca žltého trička a jeho kolegovia z tímu sú na Tour terčom bučania, fanúšikovia na nich pľujú a lejú nápoje. Minulý týždeň pri dvanástej etape dokonca jeden z nich Frooma napadol. „Je to zvláštne. Keď bol prípad ešte vyšetrovaný, išli sme na Gire a Taliani boli skvelí. Španieli boli tiež v pohode. Asi je to len záležitosť Francúzov,“ povedal Brailsford.

„Asi je to súčasťou ich kultúry. Neviem, ako by sa im páčilo, keby na majstrovstvách sveta v Rusku fanúšikovia pľuli na ich reprezentantov. Určite by k tomu jedno dve slová povedali. Ale tu je v poriadku pľuť na nás a našich zamestnancov,“ vyhlásil šéf Sky.

„V žiadnom športe nie je pre pľuvanie miesto, dokonca by som povedal, že to nie je normálne ani v bežnom živote. Ale tu sa to jednoducho asi tak robí. Je to hanba, ale nenecháme sa tým rozhodiť,“ uviedol Brailsford.

Chris Froome musí čeliť verbálnym atakom... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Chris Froome Chris Froome musí čeliť verbálnym atakom fanúšikov.

„Bohužiaľ si myslím, že to neprestane. Je to nepríjemné, ale my si chceme zachovať dôstojnosť a snažíme sa na to nereagovať,“ dodal.

„Nič nezmôžeme, ale asi to k vyhrávaniu patrí,“ dodal Brailsford na tlačovej konferencii počas voľného dňa, po ktorom Tour čaká posledných šesť etáp. Žlté tričko pred nimi drží Geraint Thomas zo Sky, druhý je so stratou minúty a 39 sekúnd Froome.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Sky #Tour de France 2018 #Dave Brailsford