Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

VIDEO: Šokujúci koniec Nibaliho. Môže za to popruh od fotoaparátu

Vincenzo Nibali si na Tour de France brúsil zuby na umiestnenie v top päťke. Jazdil výborne a statočne držal tempo s najlepšími. Osudným sa mu stalo stúpanie na legendárny Alpe d'Huez. Nie však, že by mu došli sily, ale doplatil na hlúposť iných.

20.07.2018 12:31
Tour Nibali Foto: ,
Vincenzo Nibali na Tour de France 2018.
debata

Päť kilometrov pred cieľom na ikonickom kopci ho postihla veľká smola. Po tom, ako ho na kraj cesty vytlačil arogantný policajt na motorke, ktorý na miesto toho, aby jazdcov pomáham, tak im komplikoval situáciu, sa Nibali ocitol na zemi.

Predchádzal tomu kontakt s popruhom od fotoaparátu, ktorý držala neďaleko stojaca fanúšička. Popruh sa Talianovi zaplietol do riadidiel a nasledoval nešťastný pád. Nibali utrpel zlomeninu stavca a menšie odreniny.

Etapu síce dokončil na siedmom mieste, ale po jej skončení putoval do nemocnice, kde mu diagnostikovali nemilosrdnú diagnózu.

„Nemôže pokračovať v pretekoch. Čaká ho minimálna dvojtýždňová pauza od bicykla,“ potvrdil tímový lekár Bahrainu-Merida Emilio Magni.

Nibalimu patrila po etape priebežná štvrtá priečka. Na jeho pozíciu sa preto posunul Slovinec Primož Roglič, ktorý stráca na lídra 2:46 min.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vincenzo Nibali #Tour de France 2018